Rendszeresen követem blogger társaim tevékenységét, mert szeretném elkerülni az átfedéseket. Bár jó ha tudjátok, hogy aki így él, meglepő módon hasonló dolgok pattannak ki a fejünkből. Ráadásul egymástól függetlenül.
Nincs ebben semmi különleges, vagy telepatikus. Tudjátok, hogy ez nekünk több a táplálkozásnál, ez egy élet szemlélet/filozófia. Az agyunk a megadott kereteken belül hozza ki magából a lehető legtöbbet.
Most azonban kipróbáltam egy megadott receptet, de plagizálni nem szoktam, így átalakítottam a saját ízlésemre. Plusz allergén mentessé tettem a diós bunda kihagyásával.
Korábbi totu gombócomat is érdemes kipróbálni, csak kattintsatok a névre.
Hozzávalók: 6 db-hoz
- 1 tojás
- 45 g reszelt/aprított cukkini belseje vagy fehér tök
- 6g útifűmaghéj
- 14 g zsírjára darált kókusz reszelék
- 10 g tojásfehérje por
- 4 g eritrit
- 1 tk. citromlé+ pár csepp citrom olaj vagy kezeletlen citrom héja
Panír:1 ek. libazsír, 5 ek.földi mandula panír(darabos nem a liszt), 1 ek. útifűmaghéj
A cukkinit/tököt meghámozom és a belsejét lereszelem vagy Thermomixben 5mp/5-ös fokozaton felaprítom.
Hozzáadom a többi összetevőt és alaposan kikeverem, Thermomixben a cukkinihez adom és 20 mp/visszaforgató funkcióval összekeverem.
Hagyom pihenni, amíg összeáll, majd gombócokat formázok belőle, és ugyanúgy kifőzöm, mint a hagyományos gombócokat. Néhány perc alatt feljön a víz tetejére, akkor megfordítom, és adok neki még 1-2 percet. Thermomixben a pároló kosárban készítem. 2 liter vizet felforralok 4 p/120 fok/1-es fokozaton, úgy, hogy a kosár már az edényben van. Amikor felforrt, beleteszem a gombócokat és 6p/120 fok/1-es fokozaton készre főzöm. Végül a spatulával kiemelem a kosarat, ami egyben le is szűri, és már hempereghetnek is a finom morzsában.
Amíg főnek, elkészítem a panírt. Semleges liba zsírt melegítek egy serpenyőben 1 evőkanállal, és 5 ek. földi mandula panírt, és 1 ek. útifűmaghéjat szórok bele. Picikét összepirítom és amikor megfőttek a gombócok, azonnal meghempergetem benne őket.
Az útifűmaghéjat ne hagyjátok ki a panírból, mert ő segít a nedves gombóchoz jól odatapadni!!
Én a házi készítésű "paleo joghurtommal" ettem édesítés nélkül, és nagyon imádtam.
Természetesen nem eredeti érzés, mégis egy fantasztikus desszert.
Csontleves után 2 db pont elég.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése