2015. június 28., vasárnap

Paleo "túró gombóc"



Mindig is imádtam a a túrós ételeket, éppen ezért örök hála a totu  (tojásfehérje) feltalálásáért. Szinte mindent lehet belőle készíteni, úgy mintha túró lenne. Néhány ügyes trükköt és egyéni kísérletet kell bevetni, de ha valaki kitartóan kísérletezik, sikerülni fog. Nektek már nem kell , próbáljátok ki a Timis verziót és kész.:)
 
Hozzávalók: 4 nagy gombóchoz
  • 150 g totu
  • 1 tojás
  • 0.5 dl víz
  • 10 g puha kókusz zsír
  • 20 g eritrit/xillit
  • 1 ek. citromlé
  • pár csepp citrom olaj
  • 6 g kókusz liszt (zsírtalanított gyári)
  • 1 csapott ek.útifűmaghéj liszt (ledarált útifű)
  • 10 g  nyílgyökér liszt
  • 1 kk. konjac liszt 

Minden hozzávalót összeturmixolok és hagyom állni 15 percig. A lisztek megszívják magukat ennyi idő alatt és jól formázható lesz.Hűtőben még hamarabb besűrűsödik, mert a kókusz zsír hamar megdermed.
Vizes kézzel 4 nagyobb gombócot formázok.
Lábasban vizet forralok és nem lobogó vízben megfőzöm 4-5 perc alatt egyszer átfordítva.. Ugyanúgy feljön a víz tetejére, mint az eredeti. Szűrős kanállal kiszedem és hagyom picit kihűlni.
10 g őrölt mandulát/ földi mandulát vagy diót pirítok serpenyőben és a gombóckákat beleforgatom. Lazán felvert kókusz tejszínnel vagy totu krém extrával és porrá őrölt eritrittel tálalom.
Néha nincs kedvem a morzsához, olyankor csupaszon eszem valami fincsi cukormentes lekvárral leöntve. Áfonyával és eperrel szuper! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése