Mindig is imádtam a a túrós ételeket, éppen ezért örök hála a totu (tojásfehérje) feltalálásáért. Szinte mindent lehet belőle készíteni, úgy mintha túró lenne. Néhány ügyes trükköt és egyéni kísérletet kell bevetni, de ha valaki kitartóan kísérletezik, sikerülni fog. Nektek már nem kell , próbáljátok ki a Timis verziót és kész.:)
Hozzávalók: 4 nagy gombóchoz
- 150 g totu
- 1 tojás
- 0.5 dl víz
- 10 g puha kókusz zsír
- 20 g eritrit/xillit
- 1 ek. citromlé
- pár csepp citrom olaj
- 6 g kókusz liszt (zsírtalanított gyári)
- 1 csapott ek.útifűmaghéj liszt (ledarált útifű)
- 10 g nyílgyökér liszt
- 1 kk. konjac liszt
Vizes kézzel 4 nagyobb gombócot formázok.
Lábasban vizet forralok és nem lobogó vízben megfőzöm 4-5 perc alatt egyszer átfordítva.. Ugyanúgy feljön a víz tetejére, mint az eredeti. Szűrős kanállal kiszedem és hagyom picit kihűlni.
10 g őrölt mandulát/ földi mandulát vagy diót pirítok serpenyőben és a gombóckákat beleforgatom. Lazán felvert kókusz tejszínnel vagy totu krém extrával és porrá őrölt eritrittel tálalom.
Néha nincs kedvem a morzsához, olyankor csupaszon eszem valami fincsi cukormentes lekvárral leöntve. Áfonyával és eperrel szuper! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése