A nagyobb lapokat reggelire vagy vacsorára ajánlom kenyér helyett, a krékereket pedig vendégváró sósnak.
Hozzávalók:
- 300 g nedves kókusz hús (150g kókusz reszelék+1.5 liter vízből készített kókusztej maradéka)
- 1 tojás
- 30 g chia mag
- 30 g lenmag pehely
- 1 kk. só
- késhegynyi fokhagyma por
- 20 g szőlőmag őrlemény
- 30 g mangalica /kókusz zsír
- 20 g bambuszrost liszt
Szeretem az egyszerű megoldásokat, így ezt sem bonyolítottam túl. Ha még langyos a kókusz hús, rádobom a zsiradékot, hogy hamar megolvadjon. Ha már kihűlt, gyorsan megmelegítem, hogy könnyebb legyen eloszlatni a masszában. Minden összetevőt villával alaposan kikeverem, majd kézi vezérlésre váltok. :) Kézzel gyorsan átgyúrom, majd egy sütőpapíros, nagy tepsibe elterítem, olyan vékonyan amennyire csak lehetséges. Igyekszem egyenletesen eloszlatni mert úgy lesznek egyformán ropogósak a szeletek. Vizes habkártyával viszonylag gyorsan lehet dolgozni. Végül a habkártyámmal vagy késsel felszeletelem 16 db Wasa kenyér méretű lappá vagy kb.50 db sajtos rúd méretűre. Így sütés után könnyű lesz összetörni.
Imádom a köménymagot, ezért gyakran szórom a sós rágcsákra.
180 fokon sütöm 35-40 percig. Ha nagyon égetné a sütő, alacsonyabb fokozatra váltok, ez mindig a vastagságtól függ. 20 percig biztosan nem ég meg, addig rá sem kell nézni.
Amikor már kész és teljesen kihűlt, könnyedén eltöröm a vágások mentén. Légmentesen lezárva hosszú ideig ropogós marad .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése