Meg voltam győződve arról, hogy beleírtam. Óriás lelkesedéssel beszéltem róla valakinek, az "ugye láttad azt is" megjegyzéssel, mikor is kiderült, hogy semmi ilyesmit nem olvashatott. :)
Most azonban pótolom.
Próbáltam kizárólag olyan összetevőket használni, amiket a japán konyhában is használhatnak.
Tulajdonképpen egy egyszerű és gyors kókusztejes puding. Tojás érzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók: 2 adaghoz
- 2.5 dl zsíros kókusz tej (amikor tejet készítek, nem szedem le a tejszínt, így marad zsíros) vagy 1:1 arányban hígított kókusz tejszín
- 16 g méz
- 4 g matcha zöld tea por
- 12 g zselatin
- késhegynyi vanília
Picit felmelegítem a tejet, csak annyira, hogy a zselatin feloldódjon. Mindent alaposan elkeverek a tejben és két tálkába öntöm. Hagyom a hűtőben megdermedni. 2 óra alatt pont remegősre dermed. :)
Tálalás előtt 1 banánt felkarikázok és kókusz zsírral megkent serpenyőben a karikák mindkét oldalát megsütöm. Addig sütöm, amíg a cukor tartalma karamellizálódik és picit barnára pirul. Még melegen elosztom a pudingokon és már ehetjük is.
Nagyon különleges lett! :) Próbáljátok ki!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése