Reggeli rips avokádóval és füstölt lazaccal |
Amikor még ettem gabonákat, nagyon szerettem a Wasa kenyereket és minden hasonló rips, lapos kenyeret. Többfélét is készítettem már, és most két igazán költséghatékony változatot osztok meg veletek.
Sűrűn készítek házilag kókusztejet, és a húsát általában kiszárítom, hogy lisztet készítsek belőle. Amíg nem fűtünk a lakásban, sajnos nem szárad megfelelően, ezért azonnali felhasználást igényel a nedves kókusz hús maradék. Nem is baj, mert ötletelésre serkent, így születtek a ripsek is.
Reggeli rips sült sütőtökkel, sonkával és bazsalikommal |
Szőlőmag lisztes és lenpelyhes rips |
Hozzávalók: kb.12 db
- kb.260 g nedves kókusz hús (150 gr-ból készítettem kókusztejet, abból maradt)
- 2 tojás
- 1 kk. só
- 50 g lenmag pehely
- 45g zsír (én házi sertést használtam de lehet kókusz zsír vagy liba is.)
- 30 g zöld banán liszt (ez lehet más is, pl. 20g napraforgó liszt+ 10 g szőlőmagliszt stb)
- a tetejére ízlés szerint bármi: magvak, kockázott bacon, parmezán, chili vagy semmi :)
Bacon kockás rips |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése