2015. november 5., csütörtök

Csirkemáj a cukkini héjával kaprosan


Előfordul, hogy egy recepthez a cukkininek csak a fehér húsát használom fel, ezért kénytelen vagyok megpucolni. Ilyenkor kibújik a hajam alól a kreatív felhasználó, és nem engedi kidobni a zöld héját. Néha bedobom a sütőbe, hogy chipset süssek belőle, de most valami másra vágytam. Csirke májam és friss kaprom volt a hűtőben, hát így született a vacsora.

Hozzávalók 2 személyre: 
  • 500g csirke máj
  • újhagyma zöld szára (opcionális)
  • 1 csokor friss kapor (lehet szárított is, de az kevésbé intenzív)
  • 3 cukkini héja csíkokra vágva
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 ek. mangalica vagy liba zsír

A hagyma szárát a zsiradékon picit megfonnyasztom, majd rádobom a félbe vágott csirke máj darabkákat és megsütöm őket. Érdemes nagy lángon sütni, mint egy frissen sültet, mert úgy kérges és piros lesz kívül, belül pedig krémes (de nem nyers). Amikor már majdnem kész a máj, rádobálom a cukkini csíkokat, borsozom és megszórom az aprított kaporral. Nyugodtan lehet sózni, nem keményedik be a máj.
(Elárulok egy titkot. Mindenki azt mondja, hogy nem szabad sózni a májat főzés közben, mert kemény lesz. Én meg abban a mondásban hiszek, hogy a patásokét ne de a kapirgálókét igen.:) )
20 perc alatt elkészül! Ne hagyjátok, hogy a cukkini löttyedt legyen, finomabb félig roppanósan.
Mi dijoni mustárral és házi csalamádéval ettük. Jó étvágyat!:)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése