![]()  | |
| Áfonyás sajt torta | 
![]()  | 
| Körtés-mandulás sajt torta | 
Gondolom már senkit sem lep meg a tök félék iránti rajongásom. A patiszon, a hagyományos tök és a cukkini a leguniverzálisabb zöldségek a világon.Ezt a receptet troll anyunál láttam még a nyáron, és azonnal ki kellett próbálnom. A nagyszüleim kertjéből rengeteg patiszont hoztam, így abból készítettem. Most már sajnos nincs , ezért marad a cukkini. Ebből a receptből gondoltam át és született meg a paleo sütőtök pite is. Szeretem ha egy jó recept megihlet és picit Timisítve is finomra sikerül.
Most lássuk a nyári alkotást!
![]()  | 
| Áfonyás sajt torta | 
![]()  | |
| Körtés-mandulás sajt torta | 
Hozzávalók: 20 cm-s torta formához
Tészta:
- 50 g kókusz liszt
 - 50 g földi mandula őrlemény
 - 1 ek. kakaó
 - 1 ek. eritrit (elég ennyi, mert a földimandula édes)
 - 80 g lágy kókusz zsír
 - 0.5-1 dl víz
 
Krém:
- 3 egész tojás (ha XL-es , akkor elég 2 db)
 - 2 tojás sárgája
 - 150 g por eritrit
 - 500 g patiszon, tök vagy cukkini
 - 150 g kókusz tejszín
 - csipet vanília, csipet só
 - 1 lime leve és 2 csepp lime olaj
 - 3 nagy ek. nyílgyökér liszt
 
A tökfélét meghámozom és feldarabolva, fedő alatt, kevés vízzel puhára párolom. Leturmixolom és hagyom kihűlni.Hozzáadom a többi összetevőt és krémesre turmixolom, majd feltöltöm a krémmel a torta formát. Tepsibe teszem, hogy ne a sütőbe csepegjen az alja. Előmelegített légkeveréses sütőben 165 fokon 45-50 percig sütöm. Ha nagyon barnulna a teteje, lazán rádobok a tetejére egy alufólia darabot de semmiképpen sem nyomkodom rá. Akinek nincs légkeverése, 175-180 fokon 60-65 percig süsse. Mindig csinálok tű próbát, hiszen ahány sütő, annyi tudás.:) Jól lehűtve szeletelem és tetszés szerint megkenem házi lekvárral. Én áfonyát és körtét választottam. A legkrémesebb torta a világon, imádom! :)





Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése