Áfonyás sajt torta |
Körtés-mandulás sajt torta |
Gondolom már senkit sem lep meg a tök félék iránti rajongásom. A patiszon, a hagyományos tök és a cukkini a leguniverzálisabb zöldségek a világon.Ezt a receptet troll anyunál láttam még a nyáron, és azonnal ki kellett próbálnom. A nagyszüleim kertjéből rengeteg patiszont hoztam, így abból készítettem. Most már sajnos nincs , ezért marad a cukkini. Ebből a receptből gondoltam át és született meg a paleo sütőtök pite is. Szeretem ha egy jó recept megihlet és picit Timisítve is finomra sikerül.
Most lássuk a nyári alkotást!
Áfonyás sajt torta |
Körtés-mandulás sajt torta |
Hozzávalók: 20 cm-s torta formához
Tészta:
- 50 g kókusz liszt
- 50 g földi mandula őrlemény
- 1 ek. kakaó
- 1 ek. eritrit (elég ennyi, mert a földimandula édes)
- 80 g lágy kókusz zsír
- 0.5-1 dl víz
Krém:
- 3 egész tojás (ha XL-es , akkor elég 2 db)
- 2 tojás sárgája
- 150 g por eritrit
- 500 g patiszon, tök vagy cukkini
- 150 g kókusz tejszín
- csipet vanília, csipet só
- 1 lime leve és 2 csepp lime olaj
- 3 nagy ek. nyílgyökér liszt
A tökfélét meghámozom és feldarabolva, fedő alatt, kevés vízzel puhára párolom. Leturmixolom és hagyom kihűlni.Hozzáadom a többi összetevőt és krémesre turmixolom, majd feltöltöm a krémmel a torta formát. Tepsibe teszem, hogy ne a sütőbe csepegjen az alja. Előmelegített légkeveréses sütőben 165 fokon 45-50 percig sütöm. Ha nagyon barnulna a teteje, lazán rádobok a tetejére egy alufólia darabot de semmiképpen sem nyomkodom rá. Akinek nincs légkeverése, 175-180 fokon 60-65 percig süsse. Mindig csinálok tű próbát, hiszen ahány sütő, annyi tudás.:) Jól lehűtve szeletelem és tetszés szerint megkenem házi lekvárral. Én áfonyát és körtét választottam. A legkrémesebb torta a világon, imádom! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése