2015. június 30., kedd

Meggyes-málnás muffin


Végre dúskálunk a friss, finom meggyben és ilyenkor, amit csak lehet elkészítek belőle, mert imádom. Gyorsan beérte a málna szezon is, így ma mindketten helyet kaptak a sütiben. Egyszerű kevert tészta, amit egyben is süthetünk de én most aranyos kis muffinokat készítettem.

 Hozzávalók: 12 db/ 20x30-s tepsiben egyben sütve
  • 4 tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna+2 kk. citromlé
  • csipet só
  • 1 cs. vaníliás xillit vagy 1 kk. őrölt vanília
  • 150g eritrit
  • 10 g útifűmaghéj liszt (útifű ledarálva)
  • 50 g nyílgyökér liszt
  • 50 g mandula liszt
  • 50 g tápióka keményítő
  • 20 g házi kókusz liszt 
  • 50 g puha kókusz zsír
  •  
A tojásokat az eritrittel,  habosra keverem, majd bele teszem a többi hozzá valót. Ha nem elég lágy a zsír, picit megolvasztom , csak annyira, hogy ne legyen darabos a tésztában.
Szilikon muffin formába kanalazom és minden muffinba 4-5 szem gyümölcsöt nyomkodok. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütöm. Ha egész tepsibe sütöm, néhány perccel megnőhet a sütési idő, ezért érdemes tűpróbát végezni. Pont olyan finom, mint amilyen egyszerű!:) NAGYON!:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése