Kivételesen pontosan követtem az utasításokat, kivéve az édesítés mértékét. Én nem szeretem ha édes, ezért csökkentettem rajta. Ezt leszámítva minden azonos.
Korábbi kakaós csiga receptemet is próbáljátok ki bátran.
Hozzávalók: 18-20 db-hoz
- 300 g cukkini belseje vagy fehér tök
- 1 tojás
- 100 g kókuszliszt (zsírtalanított)
- 10 g útifűmaghéj darálva/liszt
- 10 g eritrit
- csipet só
- csipet fahéj
- 1 kk. vanília
- csipet szódabikarbóna+ 1 tk.citromlé
A cukkini/tök párolásával kezdődik minden. :) Hagyom picit hűlni, hogy a hagyományos turmix gép ne menjen tönkre, majd a többi hozzávalóval krémesre turmixolom.
Thermomixben 5mp/5-ös fokozaton aprítom, majd 6p/90 fok/1-es fokozaton megpárolom. 20 mp/10-es fokozaton krémesítem.
A forró cukkinire úgy dobálom rá a hozzávalókat, hogy a tojás kerüljön a legtetejére. Csupán azért, hogy ne azonnal érintkezzenek, mert kicsapódhat, amíg a többi adagolással bíbelődöm. A beépített mérleg funkció segítségével könnyen belemérek mindent és 20 mp/6-os fokozaton sima tésztát keverek belőle.
Tálba kanalazom és beteszem a hűtőbe pihenni (1/2-1 óra).
Amíg pihen kikeverem a tölteléket.
- 2 ek. kakaó
- 2 ek. eritrit/1 ek méz
- 2 ek. kókusz tejszín
- Egyszerűen csomómentesre kikeverem és hűtőbe teszem a tészta mellé.
Amikor eleget pihentek már együtt a frigóban, két fólia között kinyújtom a tésztát. Kb. egy tepsi méretűre, megkenem a csokis krémmel és a fólia segítségével feltekerem. Nagyon éles késsel 18-20 karikára vágom és sütőpapíros tepsire feketem őket. 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sülnek.
Aki mézet használ, számoljon azzal, hogy a méz karamellizálódik, és hamarabb megéghet. Javaslom 180 fokon 5-10 perccel tovább sütni.
A képeken most eritrites a töltelék is.
A barátnőim egy közös főzésen imádták nassolgatni.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése