2016. március 22., kedd

Kakaós Csiga Timisen

Szerintem már meg sem lepődtök, hogy megint egy nedves kókusz hús felhasználási ötlettel érkeztem. Nem tehetek róla, de szeretek újra hasznosítani és költséghatékonyan létezni. Arról nem is beszélve, hogy kidobni pedig semmit.
Ebből az alap tésztából készíthettek kakaós, diós csigát vagy kifliket, papucsokat, totus táskát.

Hozzávalók a tésztához: kb. 30 mini csiga vagy 15 papucs
  • 150 g nedves kókusz hús (amit csak a szűrön nyomkodtam ki, hogy legyen még nedvesség benne)
  • 1 tojás
  • csipet só, késhegynyi szódabikarbóna+citromlé
  • csipet vanília
  • 20 g kókusz liszt
  • 40 g olvasztott kókusz zsír
  • 20 g bambusz rost liszt
  • 6 g útifűmaghéj liszt
  • 10 g eritrit 
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrok, és amíg elkészítem a tölteléket, hagyom pihenni.

Kakaós krém:
  • 100 g kókusz tejszín
  • 35 g kakaó
  • 30 g eritrit
  • 1 kk. vanília
Habverővel jó alaposan, habosra kikeverem a hozzávalókat. Aki szereti tehet bele olvasztott csokit is de akkor tegye be a hűtőbe picit megszilárdulni.
A dió és mák tölteléknek alkalmasak a beigli töltelékei.
Kreatívan tölthető lekvárral, gesztenyével, házi mogyoró krémmel is.


A tésztát kinyújtom, megkenem a töltelékkel, szorosan feltekerem és 15 percre bedobom a fagyóba, hogy jól szeletelhető legyen. Amikor papucsokat vagy kiflit készítek, a kinyújtott tésztát egyenlő négyzetekre szeletelem és a töltelék után  kiflit formázok vagy csak behajtom a széleit. Nem kell különösebben távol rakni őket egymástól a tepsiben, mert nem nőnek nagyra.
Felvert egész tojással lekenem és 200 fokon 20 perc alatt megsütöm. Ha ropogósra szeretném a tetejét a végén még rákapcsolom 3-5 percre a légkeverést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése