Ebből az alap tésztából készíthettek kakaós, diós csigát vagy kifliket, papucsokat, totus táskát.
Hozzávalók a tésztához: kb. 30 mini csiga vagy 15 papucs
- 150 g nedves kókusz hús (amit csak a szűrön nyomkodtam ki, hogy legyen még nedvesség benne)
- 1 tojás
- csipet só, késhegynyi szódabikarbóna+citromlé
- csipet vanília
- 20 g kókusz liszt
- 40 g olvasztott kókusz zsír
- 20 g bambusz rost liszt
- 6 g útifűmaghéj liszt
- 10 g eritrit
Kakaós krém:
- 100 g kókusz tejszín
- 35 g kakaó
- 30 g eritrit
- 1 kk. vanília
A dió és mák tölteléknek alkalmasak a beigli töltelékei.
Kreatívan tölthető lekvárral, gesztenyével, házi mogyoró krémmel is.
A tésztát kinyújtom, megkenem a töltelékkel, szorosan feltekerem és 15 percre bedobom a fagyóba, hogy jól szeletelhető legyen. Amikor papucsokat vagy kiflit készítek, a kinyújtott tésztát egyenlő négyzetekre szeletelem és a töltelék után kiflit formázok vagy csak behajtom a széleit. Nem kell különösebben távol rakni őket egymástól a tepsiben, mert nem nőnek nagyra.
Felvert egész tojással lekenem és 200 fokon 20 perc alatt megsütöm. Ha ropogósra szeretném a tetejét a végén még rákapcsolom 3-5 percre a légkeverést.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése