2016. március 23., szerda

Olcsó pogácsa és kenyérke

Újabb ötlet a megmaradt nedves kókuszhús felhasználására. Készíthetünk belőle pogácsát vagy mini bagettet is  kedvünk szerinti ízesítéssel.
Természetesen nem olyan, mint egy valódi pogácsa vagy kenyér ezt tudjuk jól, de remek alternatíva a hagyományoshoz képest.
Hozzávalók: 1 pici kenyér vagy 10 pogihoz (kb. 170 Ft)

  • 140 g nedves kókusz hús
  • 1 tojás
  • só, bors, kömény, fokhagyma ízlés szerint
  • 15 g sertés zsír
  • 15 g útifűmaghéj 
  • 30 g lenmag pehely (vagy dúrvára darált lenmag)
  • 15 g kókusz liszt
  • 6 g bambusz rost liszt

A hozzávalókból egyszerűen masszát gyúrok majd amíg a sütőm felmelegszik hagyom pihenni. Ez idő alatt kellően összeáll. Vizes kézzel henger alakú kenyérkét vagy golyókat formázva pogácsa formákat alakítok ki. Bármivel megszórhatom, amihez kedvem van. 
180  fokon 20 percig sütöm majd további 10 percet légkeveréssel. Ha kenyérnek sütöm, mindig végzek tűpróbát. A poginak talán 20 perc is elég, sütő függő.
Néha jól esik reggelire valami kenyér szerű, amit meg tudok pirítani. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése