Mostanában saját fogyasztásra nem használok magliszteket, ezért a zöld színű kekszért bizony be kellett vetnem a matchát. Korábban tökmag liszttel egyszerű volt, de szerencsére a matcha is remekül megőrzi a színét sütés után.
A barátnőm szerint a kinézete miatt sósra számít, amit első harapásra annak is érez, de végül enyhén édes a hatás. Nagyon ízlett neki.:)
Azért megnyugtatok mindenkit, hogy a rendeléseimre nem erőltetem rá a magliszt mentességemet, de mindig feltüntetem az esetleges allergéneket. Úgyhogy rendelhettek bátran, saját igények szerint. :) Bocsánat, nem reklámozni akartam, de végül az lett.:))
Találtam itthon még bon bon gyártó időszakomból jó minőségű kakaó vajat, ami közelített a lejárathoz, ezért most őt tettem zsiradéknak a kekszbe.
Hozzávalók: kb.32 db
- 1 tojás
- 60 g olvasztott kakaó vaj
- 20 g por eritrit
- 60 g kókusz liszt
- 8 g matcha zöld tea por
- 20 g kókusz krém (Cocomas)
- 1 ek. bio citrom reszelt héja+ pár csepp citrom olaj
- csipet só
- csipet szódabikarbóna+1 tk. citromlé
- 1 kk. őrölt vanília
Figyelem! A kakaó vaj olvadás pontja magasabb, mint a kókusz zsíré, ezért ne lepődjetek meg ha lassabban olvad fel.
A tojást és a kókusz tejszínt összekeverem a száraz hozzávalókkal, végül belegyúrom a kakaó vajat is. A forró vaj közvetlenül ne érintkezzen a tojással mert kicsaphatja. Ti se nyúljatok bele, mert komoly égési sérüléseket szerezhettek. Először érdemes villával összevegyíteni.
Két sütőpapír között kinyújtottam egészen vékonyra, majd lehúztam róla a felső papírt. A másik papírt alatta hagytam és pizza szeletelővel 32 darabra vágtam. Nem szükséges eltávolítani őket egymástól, mert sülés után így könnyen szét jönnek. A tetejükre félbevágott natúr pisztáciát tettem.
Előmelegített 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsültek.
Hétvégére meglephetitek vele a családot :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése