2018. augusztus 8., szerda

Paleo Linzer




Kedvenceim az apró sütemények. Számtalan formáját készítettem már, de ez most az IGAZI számomra. :) Csak kókusz liszt és egy pici dió. Szeretem ha mindig van itthon egy fém , sütis dobozban, így a vendégeimnek tudok kedveskedni a kávé mellé. 
Óvatosan vele, mert kiabál a dobozból, hogy EGYÉL MEG!:) 

Hozzávalók 80 darabhoz, ami megtöltve 40 db :)

  • 3 tojás sárgája
  • 150 g puha kókusz zsír
  • 100g kókusz liszt
  • 40 g darált dió
  • 60 g eritrit
  • csipet só és vanília
  • 1/2 kk. szódabikarbóna+1 tk citromlé




Egyszerűen összegyúrom a hozzávalókat és 20 percre bedobom a hűtőbe. Félkemény állapotban két szilikon lap vagy 2 fólia között kinyújtom és kedvem szerinti formákkal kiszúrom.
180 fokon 12-14 perc alatt megsülnek. 10 percnél érdemes ránézni.
Amint látjátok a teli korongokat lekvározás után le lehet csokizni és egy picike diót vagy aszalt s.barack darabkát tenni a tetejére, díszítésnek.
Minden lekvárral új élmény.
Aki nem szeretne lekvározni, készíthet kókusztejszínból és paleo csokiból, csokikrémet. Egyszerűen megolvasztom a csokit és keverek hozzá kókusz tejszínt. Nem írok arányokat, mert ahogy keveritek össze, látni fogjátok az állagát. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése