2018. augusztus 27., hétfő

Paleo tejbegríz




Forró nyári napokon nem nagyon van kedvem sütögetni, és mivel kókusztejet mindig kszítek, így hamar szikrát kapott a kisagyam. Gyerekkoromban nem annyira szerettem a tejbegrízt , na persze, amikor meg már nem lehet az életmódom miatt, akkor meg kívánom.
Gondolom ezzel sokan így vannak mások is. Na jó, ezek a legjobb kívánalmak, mert ez hozza ki belőlem a kretivitást.
A következő receptem annyira egyszerű, hogy még azok is elkészíthetik, akik amúgy "szédülnek" a konyhában. :)



Hozzávalók:

  • kókuszreszelék
  • víz
  • zselatin
  • vanília
  • eritrit


Egyszerűen készítek kókusztejet, ahogyan már a korábbi bejegyzésekben is leírtam. Kattints IDE és meglátod.



Annyi a különbség, hogy amikor kész, nem szűröm le. Átturmixolás után ízlés szerint adok hozzá vaníliát és eritritet. Nem tudok arányokat mondani, mert ez legyen mindenkinek sajátja. Kóstolni kell.:)

A "titkos" összetevő pedig nem más, minta kollagén, vagyis a zselatin. Addig kell hozzá adni, amíg meleg, mert ugye emlékeztek egy korábbi írásomra a Kollagénről, ahol leírtam, hogy a jó minőségű csak melegben oldódik. Kattints a Kollagén linkre frissítésként.

Ahhoz, hogy jó állaga legyen a paleo tejbegríznek, 1 dl sűrű folyadékhoz adok 1 csapott kávés kanál zselatint. Vagyis ha 1 litert csinálok, akkor 10 kávéskanállal. Így kellően remegős lesz. Aki keményebben vagy még lágyabban szereti, kísérletezzen nyugodtan.

Hagyon a hűtőben megszilárdulni és friss gyümölccsel vagy hagyományosan kakaóval/fahájjal ízesítem.
Előfordult már, hogy az alap masszába kevertem a fahéjat vagy a kakaót. Úgy is finom volt.
Ha nincs gyümi, akkor cukormentes lekvárral is tökéletes. A legjobb a házi  készítésű. :)

Nézzétek a képeket, hát nem csodálatos? :)

Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése