Mindent imádok, amiben mák van, ezért most jöhet egy szuper egyszerű, és olcsó sütemény.
Köztudott rólam, hogy magam készítem a kókusz tejet, amit korábban már megosztottam veletek.
ITT is olvashatjátok az elkészítési módot.
Azt is tudjátok, hogy a fenn maradó nedves kókusz hús, újabb és újabb kreativitást hoznak ki belőlem. Így született az új, kedvenc mákos süteményem is.
Az egyik régi favorit, almás-mákos sütim adta az ihletet.
Így még diétásabb lett, hiszen az alma cukor tartalma sem terheli. :)
Hozzávalók: 20x20-as kis tepsihez
- kb. 190 g jól kinyomkodott, nedves kókusz hús (100g kókuszreszelékből készített kókusztej után kb. ennyi marad. Ha több, addig nyomkodd ki a nedvességet,míg annyi lesz, vagy egyszerűen tedd félre és 1 ek. cukormentes lekvárral összekeverve fald fel.:) )
- 3 tojás
- csipet só
- 1/1kk szódabikaróna+1 tk.citromlé
- 1/tk. fahéj
- csipet vanília
- 100 g eritrit
- 100 g darált mák
- 5 ek. olvadt kókusz zsír (készítettem már zsír nélkül is, úgy is finom de picit szárazabb)
Egyszerűen összekeverem a hozzávalókat és elterítem a tepsiben. Simán megsütve ia nagyon jó, de megmutatom milyen meggyesen. :)
200 fokon, 35-40 perc alatt megsül.
Ne felejtsétek, hogy nyáron, a zsír tartalma miatt érdemes hűtőben tartani, mert úgy szilárdabb az állaga.
Jó sütögetést Mák imádók! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése