Ezt a csodálatos kávés kekszet egy korábbi alkotásom ihlette. Hétvégére rendeltek tőlem egy óriási adag levendulás-citromos kekszet és próbára tették a kreativitásomat egy kávés-ropogós keksz kívánsággal.
Ilyen kekszet még nem készítettem, bár a kávé szem sütim is jó lett volna, ha nem kikötés, hogy kakaó ne legyen benne. Imádom a kihívásokat, így átgondoltam az alap receptemet és olyan ropogós sütit álmodtam meg, amit még én is szívesen elfogyasztok. Tökéletesen magmentes és ropog, ahogy azt kell. :)
Hozzávalók: kb. 50 db
- 100 g kókuszreszelék zsírjára darálva
- 40 g eritrit
- 25 g puha kókusz zsír
- 1 tojás
- 20 g darált kávé
- pár csepp narancs olaj
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 kk. citromlé
- csipet só
A hozzávalókból egyszerűen tésztát gyúrok, és két fólia között kinyújtom. Így laposan beteszem a hűtőbe és hagyom megkeményedni, annyira, hogy szaggatható legyen. A darabszám természetesen függ a kiszúrók méretétől. Előmelegített 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütöm, majd hagyom teljesen kihűlni. Aki szereti két kekszet össze tapaszthat lekvárral, vagy egyéb paleo krémmel.
Igazán különleges lett a ropogós kávé darabkáktól. Kinézetre olyan, mintha csokis lenne, pedig csak a kávétól ilyen szépséges.
A délutáni tea mellé jól esik elropogtatni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése