Ritkán készítek karfiol rizst, mert jobban szeretem a zöldségeket nyersen, frissen. Mégis néha rám tör a "hon vágy" a régi ételek iránt, és ilyenkor jól jön valami , ami a hagyományosra emlékeztet.
Nem különösebben figyelek az arányokra főzésnél, valahogy az csak a sütögetésnél fontos nekem.
Többnyire úgy alakul ki a végeredmény, hogy mindenféle "maradékot" összedobálok.
- Most akadt néhány rózsa karfiolom, ami aprítva kb. 1 nagy maroknyi.
- 2 szál újhagyma felaprítva
- 2 szelet füstölt szalonna kockákra vágva
- 1 kisebb répa aprítva
- só, bors, csipet curry
- néhány kanál kókusz tejszín
- 1 ek.parmezán
A kockákra vágott szalonnát megpirítottam, majd a tejszín kivételével mindent rádobáltam. Néhány perc alatt összepirítottam (még roppanósan hagyva a zöldségeket), majd öntöttem alá 2-3 ek.tejszínt és a parmezánt. Össze rottyantottam picit, hogy kellően hasonlítson egy ragacsos rizottóra és már tálaltam is. Szedtem a kertben friss mángoldot,amit a rizottó alá szépen elhelyeztem és a tetejére karikáztam házi, adalékanyag mentes kolbászt.
Hmmmm, nagyon finom volt.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése