Az említett almás ihlette ezeket a kosárkákat, és bár azt hittem elrontottam, végül mégis sikerült. :)
Szeretem az egyszerű fém formákat is, mert vannak masszák, amiket a szilikonba nem lehet úgy elnyomkodni. Ez a tészta is pont ilyen.
Hozzávalók: 6 kosárhoz (1 kosár kb.6centi átmérő)
- 100 g kókuszreszelék zsírjára darálva
- 60 g lágy kókusz zsír
- 30 g bambuszrost liszt
- 10 g útifűmaghéj darálva vagy liszt
Eper krém:
50 g kókusz tejszín
100 g víz
100 g friss eper
20 g jó minőségű zselatin (kollagén)
késhegynyi vanília
A tejszínt picit felmelegítem, majd a többi hozzávalóval egyneműre turmixolom. Ha valaki mégis édesebben szeretné, tegyen bele egy picike mézet, az mégis csak természetes. :)
A krémet elosztom a kihűlt kosarakba és 1-1 szem epret ültetek a közepükbe. Hűtőbe teszem és csak akkor próbálom meg kiszedni a formából, amikor már megdermedt a krém és a kosárban lévő zsír is "megfagyott". Szoba hőmérsékleten nagyon porhanyós a kekszes alap, ezért meg se próbáljátok kiszedni, csak ha már a hűtőben pihent pár órát.
Hozzám hasonló Thermomix rajongóknak ígértem, hogy amit A Thermoban készítek, le is írom a pontos elkészítést. Be vallom szinte mindent ebben készítek, mert rengeteg időt és mosogatást spórolok.
Tészta:
- A keverőedénybe teszek100 g kókuszreszeléket + 10 g útifűmaghéjat és 40 mp/10-es fokozat zsírjára darálom.
- Hozzámérek a beépített mérleggel 60 g kókuszzsírt, majd 2 p/ 60 fok/ 1-es fokozaton megolvasztom.
- Szintén a mérleg funkcióval bele mérek 30 g bambuszrost lisztet és 5 mp/ 5-ös fokozaton összekeverem.
- A spatula segítségével maradéktalanul kikanalazom és már nyomkodom is a formákba.
- A keverő edényt langyos vízzel átöblítem. Nem szükséges mosó szerezni, hiszen folytatjuk majd a használatát.
Eper krém:
- A Thermomix beépített mérleg funkciójával az edénybe mérek 50g kókusz tejszínt+100g vizet+késhegynyi vaníliát+20g zselatint és 2 p/ 60 fok/ 1-es fokozaton melegítem. A zselatinnak szüksége van meleg folyadékra, hogy feloldódjon.( Amelyik hidegben is elolvad, az biztos, hogy tartalmaz valami nem jót.)
- Végül belemérek 100 g friss epret és 30 mp/ 10-es fokozaton tökéletesen homogénre turmixolom.
- A csodálatos ebben, hogy egyetlen edényt és egy spatulát kellet elmosni utána.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése