2016. április 5., kedd

Csoki "Sajt"

Gyakran készítek paleo sajtokat, és most kipróbáltam, hogy milyen lenne ha a massza felébe csokit/kakaót és eritritet tennék.
Magam is meglepődtem, annyira jó lett. A vendégeknek is nagyon ízlett. Nem is gondolták volna, hogy a sós sajt-almával és a csokis nasik egy alapból készültek.

Hozzávalók: A semleges alaphoz
  • 500 g cukkini párolva (kb.2 dl vízben)
  • 160 g kókusz tejszín
  • 80 g olvasztott kókusz zsír
  • csipet só
  • 100 g zselatin (kollagén) 
A hozzávalókat egyneművé turmixolom és ketté osztom. Fontos, hogy meleg legyen még a massza mert a zselatin csak úgy oldódik fel!
Az édeshez adok 8 g kakaót, 10 g eritritet, vaníliát és ízlés szerint akár narancs olajat.
A sóshoz adok 5 g alma ecetet, 1 tk. sót, késhegynyi fokhagyma port, és ízlés szerint bármilyen fűszert.

Két szögletes dobozkát fóliával kibélelek és beleöntöm külön a masszákat. Hűtőben néhány óra alatt megdermednek. Nagyon éles késsel felszeletelem és az édeset még csokiba is márthatom. A képen látható, hogy pirított "müzlit" szórtam a tetejére.
A sós sajtot lehet almával vagy körtével, esetleg olaj bogyóval tálalni.
Garantált siker a partikon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése