Magam is meglepődtem, annyira jó lett. A vendégeknek is nagyon ízlett. Nem is gondolták volna, hogy a sós sajt-almával és a csokis nasik egy alapból készültek.
Hozzávalók: A semleges alaphoz
- 500 g cukkini párolva (kb.2 dl vízben)
- 160 g kókusz tejszín
- 80 g olvasztott kókusz zsír
- csipet só
- 100 g zselatin (kollagén)
Az édeshez adok 8 g kakaót, 10 g eritritet, vaníliát és ízlés szerint akár narancs olajat.
A sóshoz adok 5 g alma ecetet, 1 tk. sót, késhegynyi fokhagyma port, és ízlés szerint bármilyen fűszert.
Két szögletes dobozkát fóliával kibélelek és beleöntöm külön a masszákat. Hűtőben néhány óra alatt megdermednek. Nagyon éles késsel felszeletelem és az édeset még csokiba is márthatom. A képen látható, hogy pirított "müzlit" szórtam a tetejére.
A sós sajtot lehet almával vagy körtével, esetleg olaj bogyóval tálalni.
Garantált siker a partikon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése