2016. március 17., csütörtök

Egyszerű-különleges köret


Sülés után
Rövid leszek, hiszen olyan egyértelmű ez a finomság.
Ha valaki még sosem próbálta az édesköményt, akkor éppen itt az ideje.
Érdemes tudni róla, hogy nyersen hasonlít az íze a medve cukorra (nekem). Picit kámforos de én pont ezért szeretem. Mivel most szezonális és egészen jó áron kapható a piacokon, előszeretettel reszelem vagy szeletelem bele a nyers salátáimba is.
Nyersen nagyon intenzív az íze de ha megsütöm, átváltozik valami  még csodálatosabbá.
Lila káposzta karikákat ültetek egy zsírral kikent hőálló tálba és a 4felé vágott édesköményt a közepére teszem. Picit megsózom és semmi mással nem "rontom" el. Alufólia nélkül, 200 fokon, 30-40  perc alatt megsütöm. Szabadon választott, hogy ki mennyire szereti roppanósan vagy puhán.
Sültek, halak, fasírtok mellé kiváló köretnek, de önmagában is fantasztikus. Aki nem próbálta még a fekete sót, annak ajánlom, mert igazán egyedivé teszi az ízét.

Sülés előtt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése