Amikor neki fogtam, még én sem tudtam mi lesz a vége, de szerencsére nagyon jó lett. Szaftos, krémes, nyammmm!
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 100 g darabolt datolya, 2 dl forró vízbe áztatva
- 10 g gesztenye liszt
- 12 g szőlőmag+szőlőhéj liszt vegyesen
- 20 g bambuszrost liszt
- 50 g olvasztott kókusz zsír
- 10 g török mogyoró liszt
- 10 g útifűmaghéj liszt
- pár csepp narancs olaj
- csipet só és vanília
- 1/2 kk. szódabikarbóna+1 tk. citromlé
A jól megpuhult datolyát a vízzel együtt turmix gépbe dobom, és a többi összetevővel krémesre turmixolom.
Kisméretű tepsibe (15x20 cm) , sütőpapíron elterítem és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütöm. Tűpróbát végzek, mielőtt kiveszem.
Nagyon érdekes, hogy amikor elkészül a beleszúrt késre már nem tapad. Mégis amikor kihűl, nedves lesz a hatás. Annyira különleges lett, hogy nem is tudnám semmihez sem hasonlítani.
Aki a hagyományos brownie állagra számít, annak sajnos csalódnia kell, mert meg sem közelíti. :)
Valami egészen más, mégis finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése