A bátyám, sógornőm és az anyukám szerette. Szerintük kekszesnek tűnt a tészta.
A férjemnek abban tökéletesen igaza van, hogy nagyon natúr az ízvilága ha csak a tésztát kóstoljuk, így ő leette a tojáshabos almát, én meg a madár eleséget. :)
Egy szónak is száz a vége, a földi mandulának valóban van egy jellegzetes íze és állaga. Picit száraz és porhanyós. aki idegenkedik tőle vagy esetleg nem kedveli, próbálja ki hagyományos darált mandulával, úgy is nagyon finom.
Hozzávalók a tésztához:
- 150 g földimandula őrlemény (le is lehet darálni, úgy nem lesz olyan darabos)
- 30 g bambusz rost liszt
- 20 g kókusz liszt
- 80 g kókusz zsír
Krém: lassú tűzön pudingot főzök a hozzávalókból
- 1.5 dl kókusz tejszín
- 3 tojás sárgája
- 50 g eritrit
- késhegynyi vanília
- 1 kk. fahéj
Az elősütött tésztára öntöm a krémet, ráhalmozom az almát és 180 fokon 20 percig sütöm. Az alma eleinte soknak tűnik, de ígérem össze fog esni és ennyi kell rá, hogy szaftos legyen. A sülés utolsó percében egy tojás fehérjét, egy csipet sóval és 1 ek. mézzel kemény habbá verek majd rásimítom a pitére és további 10 percig sütöm légkeveréssel. Aki sok habbal szereti, akár 2-3 tojás fehérjét is felverhet hozzá, hiszen úgyis össze esik picit. Az enyémen szinte alig látszik az egy tojás.
Ritkán használok mézet és akkor is csak mértékkel, de itt fontos, hogy karamellizálódjon a hab, és ennyi senkinek sem árt. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése