Szőlőmag-, és héj mikro őrlemények
Eljött a pillanat, hogy írjak két csodálatos anyagról, amik tökéletesen
bele illenek a Paleolit életmódba, mégsem beszélünk róluk eleget.
Megkockáztatom, hogy sokan még nem is hallottak róluk.
Erőteljes, egyedi íz világuk miatt sokan idegenkednek, ezért újabb
küldetésem, hogy a kollagénhez hasonlóan kedvet kapjatok a fogyasztásukra
Sok egészséges életmódot ellenállótól hallom, hogy ha minden táplálék
kiegészítőt megennénk, amit ajánlanak, akkor egész nap csak kotyvalékokat
ennénk, innánk és nem férne belénk „normális” étel.
Tulajdonképpen igazuk van, ezért az én javaslataim a továbbiakban inkább a mindennapi
ételeinkbe való belecsempészésről szólnak.
Számíthattok szőlőmag lisztes receptekre tőlem.:)
Ne felejtsük el azt sem, ha változatosan táplálkozunk, többféle
tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot, zsírsavakat adhatunk a szervezetünknek.
Ne együk mindig ugyanazt a kenyeret, sonkát, magvakat, zöldség félét vagy
gyümölcsöt. Változatosság!!!! Legyen ez
a mottó!
Én nem tudom megunni ezt az életmódot, ellenkezőleg. Sajnálom, hogy pici
a pocakom és egy nap, egy étkezés alatt nem tudok többet, többféle fehérjét és zöldséget
enni, annyira szeretem őket. A fejem tele van ötletekkel, ezért igyekszem
mindent megvalósítani.
Sokan kérdezték már, hogy mit csinálok a sok sütivel és étellel, amiket
elkészítek. Bevallom a trükköm az, hogy mindig csak picike adagokat készítek
úgy, hogy könnyen felszorozható legyen egy normális adaghoz, amit megosztok veletek. Másik csel, hogy
meglepem vele a családomat, barátaimat.:)
Visszatérve a szőlőmag őrleményre, íme egy kis tájékoztató a gyártótól.
VINISEERA Étrend kiegészítők
MAGYAR
SZABADALOM, MAGYAR ALAPANYAG
100%-ban
természetes, kémiailag nem kezelt, nem kivonatolt.
Köszönhetően
a különleges eljárásnak, amely egy mikro őrlési technológia, a megőrölt
szőlőmag és szőlőhéj felülete hatványozottan megnő. Ez jelentősen elősegíti a
hatóanyagok -a közel 2000 féle antioxidáns- felszívódását. A VINISEERA mikro őrlemények
teljes mértékben természetes antioxidánsok. Kizárólag kék szőlő mag és szőlő
gyümölcshéj felhasználásával készülnek. A VINISEERA termékekben koncentráltan
találhatók meg a borban is jelen levő antioxidánsok. (Nem véletlenül ajánlja
néhány orvos napi 1 pohár jó minőségű vörösbor elfogyasztását)
Ezek közül a
legismertebbek: rutin, kaempferol, kvercetin, katechin, epikatechin,
antocianidok, rezveratrol, P1, P2, B1, B2, B3 stb.
A szőlőmagban található polifenolok, antioxidáns hatásuknak köszönhetően jelentősen hozzájárulnak a szervezetünkben zajló, káros oxidatív folyamatok gátlásához. A polifenolos komponensek elősegíthetik a sejtek védelmét, a szabad gyökök okozta károsító hatásokkal szemben.
A VINISEERA étrend-kiegészítőkhöz a kék szőlő alapanyagot ismert villányi pincészetek biztosítják. Kizárólag ellenőrzött alapanyagból készülnek a termékek.
Elkeverhetjük joghurtba, kefirbe vagy lekvárba, teába, gyümölcslébe keverve. Ezt csupán azért ajánlom,mert a púder finomságú őrleményt önmagában(egy korty vízzel) kényelmetlenebb elfogyasztani. Továbbá, ezért is kezdtem belekeverni kenyerekbe, süteményekbe, amelyekbe 3-5 %-ban tudom helyettesíteni a magliszteket és más őrleményeket.
Igazán új
fajta ízeket, és textúrákat sikerült elérni.
Amennyiben
folyadékba keverjük a mikro őrleményt,tegyük a pohárba, majd néhány csepp
folyadékot, ezt keverjük csomómentesre és utána hígítsuk.
Tudtad?
A szőlőmag-lisztes kenyér fogyasztása kifejezetten ajánlatos, a kenyér frissességét, eltarthatóságát ugyanis a szőlőmag liszt antioxidáns anyagai és szőlőolaj-tartalma biztosítja. A hagyományos kenyereknél a szőlőmag olaj egyébként az élesztőnek is tápanyaga.
A szőlőmag-lisztes kenyér fogyasztása kifejezetten ajánlatos, a kenyér frissességét, eltarthatóságát ugyanis a szőlőmag liszt antioxidáns anyagai és szőlőolaj-tartalma biztosítja. A hagyományos kenyereknél a szőlőmag olaj egyébként az élesztőnek is tápanyaga.
Napraforgó mag lisztes kenyérnél fenn áll a veszélye
a zöldülésnek (oxidálódik) ezért javaslom, keverjetek szőlőmag lisztet a
tésztához, mondjuk 1/3-ad arányban, mert segít meggátolni az oxidációt!
Forrás: www.kriera.hupont.hu
Forrás: www.kriera.hupont.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése