2015. július 25., szombat

Szedres "túró rudi" kosárka



Az epreskedés után jöhet a szedreskedés.:) Csodálatos szerkezete és lenyűgöző színe minden desszertet feldob. Az én kis kosárkáimat nem csak díszítették hanem ízesítették is. Szerintem friss áfonyával és málnával is ugyan olyan finom lehet.


Hozzávalók: 10 db

 Tészta:
  • 1 tojás
  • 100 g darált kesudió/mandula
  • 50 g lenmag liszt
  • 40 g eririt porrá őrölve
  • 50 g lekvár (szilva, barack, szigorúan cukor mentes)
  • csipet vanília
  • 50 g zsírtalanított kókusz liszt
Egyszerűen összegyúrom a hozzávalókat és 10 db kókusz zsírral kikent fém kosárkába nyomkodom. Itt most azért jobb a fém alap, mert masszív a tészta és a szilikontól elválik, nem tapad bele. Fém muffin formába is egyszerű belenyomkodni. Úgy formázom a tésztát, hogy lyukas legyen a közepe mert kell a hely a krémnek is.:) 200 fokon 20 perc alatt megsütöm. Hagyom hűlni, és addig elkészítem a krémet.

Krém:
  • 100 g /1 dl kókusz tejszín
  • 100 g totu
  • 30 g eritrit porrá őrölve
  • csipet vanília
  • 2 kk. konjac liszt

 Minden hozzávalót összeturmixolok és a formából kivett barna kosarakba elosztom a tölteléket. Kedvem szerint néha olvasztok a tetejére csokoládét és " lezárom "vele a süteményt, majd hűtőbe teszem legalább 2 órára, hogy lehűljön és a krém megdermedjen. Tálalás előtt feldíszítem gyümölccsel és jól felfalom.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése