2015. július 21., kedd

Paleo-vegán brownie


Az új, divatos PAGÁN (paleo+vegán) rendszerbe is beleillő édességet készítettem ma, mert nem volt kedvem sütögetni ebben a nagy hőségben. Hasonló desszerteket már készítettem korábban is, és a datolyát pont ezért szeretem, mert minden félével variálható. A mai végtelenül egyszerű és valóban hasonlít a brownie ízére. Természetesen nem piskótás az állaga, hiszen nyers, de aki nyitott az újdonságokra, feltétlenül próbálja ki.

Hozzávalók: 16-20 kocka/golyó
  •  100 g datolya
  • 40 g napraforgó mag
  • 20 g kókusz reszelék
  • 8 g kakaó
  • 4 g kókusz zsír
  • 16 g szárított alma kockák vagy alma szirom aprítva
  • 12 g goji bogyó 

 A datolya sokféle lehet, ezért egy kis megjegyzés. Akkor könnyű vele dolgozni ha olyan puha, hogy szét tudom nyomni az ujjaim között. Ha ennél szárazabb, akkor egy tálkába teszem, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje és a tűzhelyen vagy a mikróban felforralom pár perc alatt. Pillanatok alatt megpuhul.
Leszűröm és a levét félreteszem. Az alma kockák kivételével minden hozzávalóval együtt aprítógépbe teszem és krémesre turmixolom. Ha nagyon száraz, adok hozzá a leszűrt léből. Végül belekeverem az alma kockákat. Ha lusta vagyok gombócokat készíteni, belesimítom egy alufóliával kibélelt kisebb tepsibe és hűtőbe teszem 2-3 órára. Tálalás előtt alufóliával együtt kiveszem a tepsiből és kis kockákra vágom. Könnyű lehúzni róla az alufóliát. Ha mégis golyókat készítek, még lehűtés előtt gombócokat készítek, kókuszreszelékbe vagy kakaóba forgatom.
A délutáni jeges kávé mellé tökéletes.:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése