2017. április 14., péntek

Répa torta narancsos kókusz krémmel


Nem is tudom eddig miért nem osztottam meg a kedvenc répa tortám receptjét?!:)
Ezt most azonnal pótolnom kell. A Húsvéti süti rendelések között szerepelt "ő" is, remélem ízleni fog a kedves megrendelőnek.:)
A férjem anyukájától kaptam sok sok évvel ezelőtt egy szuper amerikai répa torta receptet, ami a leglegleg számomra, és természetesen paleosítva is nagyon finom.
Végtelenül egyszerű, fincsi, szuper egészséges de semmi esetre sem kalória szegény. Paleolit ugyan de egy szelet egy napra bőven elég belőle.

Hozzávalók: 17 cm-s torta formához vagy 10 db muffinhoz
  • 3 tojás
  • 150 g eritrit
  • 1 dl kókusztejszín
  • 1/2 Kk vanília
  • csipet só
  • 100 g olvasztott kókusz zsír
  • 1/2 kk. szódabikarbóna+1 tk. citromlé
  • 225 g reszelt, nyers répa
  • 100 g darált dió
  • 150g "liszt" (70 g szezám pehely, 20 g gesztenye liszt, 60 g kókusz liszt)



A tojásokat habosra keverem az eritrittel, vaníliával, majd hozzá adom a tejszínt, sót, citromlevet és a szódabikarbónát. Végül belekeverem a diót, répát és végül a lisztet. A kókusz zsír miatt hamar megdermed a tészta. Sütőpapírral bélelt torta formába vagy szilikonos mini kuglóf /muffin formába adagolom és 180 fokon 35-40 percig sütöm. A muffin formáknak néha elég a 30 perc is, attól függ mennyire magasak. Érdemes tűpróbát végezni. Ha nagy tortát szeretnék sütni, akkor megduplázom az adagot és 160-170 fokon 90 percig sütöm. A tömege miatt szükséges a kisebb hőfok és a hosszabb menet idő. 


Kókuszkrém: 
 1-2 dl cocomas krémet vagy házi kókusz tejszínt habosra keverek ízlés szerint 1-2 ek. por eritrittel, amíg sűrű nem lesz. Ha nem sűrűsödne be, akkor teszek hozzá 1 kk. konjak lisztet.
Kedvem szerint dióval vagy házilag kandírozott narancs héjjal díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése