2017. április 20., csütörtök

Rafaello

Ismét az egyszerűség jegyében megosztom veletek az egyik legelső paleo desszertemet. Amikor nincs kedvem sütni vagy bonyolult kevergetésbe bonyolódni, akkor mindig visszanyúlok ehhez a finomsághoz. A Húsvéti rendelésekben is nagy számban előfordult, bizonyítva, hogy elfogultságom nem alaptalan.:)

Hozzávalók: kb.10-15 db
  • 100 g kókuszreszelék zsírjára darálva
  • 2-3 ek. por eritrit
  • csipet vanília
  • 2-3 ek. kókusz tejszín
  • néhány szem kesudió vagy mandula
  • kókusz reszelék a borításhoz

A zsírjára darált kókusz reszelék azt jelenti, hogy nagy teljesítményű turmixban addig "darálom", amíg zsíros massza állaga nem lesz. Az eritrit és a kókusz tejszín adagolása is változó lehet, mert mindegyik kókuszreszelék állaga más. Egyik zsírosabb, a másik kevésbé.
A masszába keverem a vaníliát, az eritritet, és a kókusz tejszínt apránként adagolom, miközben kevergetem. Jól formázható, nem pergős masszát készítek.Vizes kézzel raffello méretű golyókat formázok úgy, hogy mindegyik közepébe egy kesut vagy mandulát teszek, majd kókusz reszelékbe forgatom. A hűtőben még keményedni fog picikét, egyébként hűtve 1-2 hétig eláll. Bár kizárt, hogy addig megmarad.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése