2016. július 17., vasárnap

"Joghurtos" cékla saláta

A tegnapi párolt céklából maradt bőven de a levesem már elfogyott.
Házi készítésű kokhurtom mindig van itthon, ezért ma egy krémes-kokhurtos köretet készítettem a répás húsgolyók mellé. Természetesen a húsgolyó receptjét is megosztom veletek.

Hozzávalók a husi labdákhoz:
  • 1/2 kg darált hús (én most pulyka combot használtam)
  • 1 nagy répa reszelve
  • 1 tojás
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 4 szál újhagyma a szárával együtt
  • só, bors, kurkuma
  • 1 gerezd fokhagyma
A hozzávalókból egyszerűen masszát gyúrok. Az egyszerűség kedvéért kizsírozott muffin formákba kanalazom de sütő papírrra halmozott kupacok is tökéletesek. Szeretem muffin sütőben készíteni, mert úgy több zsírt tudok alá tenni és szaftosabb lesz a végeredmény. 220 fokos sütőben 35-40 perc alatt légkeveréssel megsütöm. Sülés közben szépen összegömbölyödnek. :)


Saláta:
A párolt céklát apró kockákra darabolom, sózom, fehér borsozom és megszórom őrölt köménnyel. Akit nem zavar használhat egész kömény magot is. Egyszerűen kókusz joghurtot (kokhurtot) keverek hozzá. Mindenki ízlése szerinti mennyiséget használjon, itt tényleg nincsenek szabályok.
Érdemes korábban elkészíteni és hagyni az ízeket összeérni a hűtőben, amíg sül a husi.
Aki nem kedveli a céklát, ez után biztosan szeretni fogja. :)
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése