2016. május 1., vasárnap

Rebarba és Mák

Kedvenc almás-mákos receptemet alakítottam át most rendhagyó módon rebarbarával. Korábban említettem, hogy a múlt nyáron rengeteg rebarbarát fagyasztottam és nem volt alkalmam felhasználni. A szezonalitás jegyében idén már nem fagyasztok le semmit, ami nyári. Ráadásul beindult a kertben a rebarbara, amit már alig várok frissen lelegelni.
No de most lássuk azt a receptet.:)

Hozzávalók: 6 db muffin
  • 1 tojás
  • 30 g eritrit
  • 70 g darált mák
  • 10 g  chia mag liszt
  • 20g nedves kókusz hús
  • 150g darabolt rebarbara
  • 1 kk. őrölt kardamom
  • pár csepp citrom olaj
  • 1/2 kk. szódabikarbóna+1 tk citromlé

A tojás és az eritritet habosra kikeverem majd a rebarbara kivételével mindent belekeverek. A rebust csak a legvégén forgatom hozzá és már adagolom is a szilikonos muffin formákba. Aki többet szeretne készíteni, duplázza vagy triplázza az adagot.
180 fokon 25 perc alatt készre sütöm. Nagyon könnyen kifordítható a formákból.
Imádom a savanykás rebarbara és a kesernyés mák párosítását. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése