2016. május 21., szombat

Paleo-keto kollagén desszert


Amikor a szigorú paleo-keto szerint létezem, igazából nem kívánok édeset enni, de a készítés annál inkább hiányzik. Sokszor a gondolat megszületése és létrehozása nagyobb örömet okoz, mint az elfogyasztása. Na jó, enni is szeretem. :)
Megszokhattátok a a kollagénnel kapcsolatos receptjeimet, hát íme egy újabb alkotás. Meglepően krémes lett, és cseppet sem zselatinos az állaga. Továbbá szépséges is, és hihetetlen de nincs benne semmi édesítés. :) Kivéve a goji bogyó természetes cukor tartalmát.

Hozzávalók: 20x20 centis szögletes formába
  • 200 g zsírjára darált kókusz reszelék
  • 3-3.5 dl. forró víz
  • 3 ek.zselatin
  • pár csepp narancs olaj/bio narancs héj (szárított is jó)
  • 1 kk. vanília (saját ízlés szerint bármivel ízesíthető:fahéj, gyömbér, levendula, szegfűszeg, kardamom, csoki-chili stb..)
  • 2 ek. kakaó
  • nem használtam édesítést, semmit!

A kókuszreszelék zsírjára darálás azt jelenti, hogy olyan nagy fokozaton aprítjuk (ha tud ilyet a gépünk), hogy egy zsíros massza lesz belőle. Ha nincs ilyen, akkor egy hagyományos kávé daráló is megteszi.
A forró vízben feloldom a zselatint és belekeverem a többi hozzávalót. A kakaós keverékkel nyakon öntöm a kókusz masszát és villával alaposan összekeverem. Fóliával kibélelt formába öntöm és hűtőben hagyom megszilárdulni.
Amikor már megdermedt, 2 kocka paleo csokit olvasztok, és elkenem a tetején. Kedvem szerint megszórom valamivel, most pár szem vegyes maggal (áztatott, szárított, ennyi nem okoz gondot a ketoban sem) és goji bogyóval.
Érdemes figyelni arra , hogy a goji bogyónak is van természetes cukor tartalma, figyelmet érdemel a napi szénhidrát bevitelnél. Természetesen csak akkor ha kifejezetten ezen van a fókusz.
Ez lett az új kedvencem. Érdemes tenni egy próbát. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése