2016. május 19., csütörtök

Édes gofri variációk



Mindegy, hogy édes vagy sós, ki ne szeretné a házi gofrit. Különösen így, ha beleilleszthető diétás, paleolit, és ketogén-paleolit étrendekbe is.
Ritkán előfordul, hogy én is megkívánom és olyankor jól jön egy ilyen egyszerűen variálható alap recept. A képek bevallom az elmúlt nyáron készültek, sárga barack szezonban. Azóta valahogy elmaradt, hogy gofri receptet írjak nektek, ezért most pótolom.
Sajnos a tojás allergiásoknak most ezzel nem tudok kedvezni.
Az adagokat mindig egy darabra írom, így kedvetek szerint felszorozhatjátok, attól függően mennyit szeretnétek sütni. Nekem a klasszikus virág formájú gofri sütőm van, abban sütve egy darab.
Aki azt gondolná, hogy reggel macerás elkészíteni, annak jó hírem van. Keveréssel és süléssel együtt kb. 6 perc az egész.  Amíg sül pl. kifestem a szempillámat. :)
Nekem elég 1 db reggelire, mert megpakolom finomságokkal. :)

Édes alap recept:
  • 1 tojás
  • 1 ek. kókusz liszt
  • 1 ek. eritrit
  • csipet szódabikarbóna+1 kk. citromlé
  • csipet vanília
  • 1 tk. kókusz tej (vagy egyéb magtej)
  • 30 g olvasztott kókusz zsír

A hozzávalókat egyszerűen összekeverem egy picike kézi habverővel vagy villával és olajjal kikent gofri sütőben megsütöm. Nagyon sűrű palacsinta tésztára kell hasonlítania. Friss gyümölccsel vagy házi, cukormentes lekvárral, esetleg paleo mogyi krémmel isteni reggeli vagy ebéd utáni desszert.
Ha ropogósabban szeretném, akkor csak 20 g zsiradékot teszek bele és elhagyom a szódabikarbóna-citromlé kombót.

Édesen kókusz zsír nélkül kakaósan:
  • 1 tojás
  • 1 ek. kókusz liszt
  • 3 ek. kókusz tejszín
  • 1 ek.eritrit
  • 1 kk. kakaó
Elkészítése ugyan az, és a végeredmény csodálatosan puha, kakaós gofri.
Jó étvágyakat hozzájuk! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése