Egy amerikai oldalon láttam egy szuper receptet, amit picikét át kellett alakítanom, hogy számomra is megengedett legyen. Régóta készültem valami kávés finomságot készíteni, és ez a banán kenyér ötlet szerintem pont elbírta a valódi kávét. Bátor voltam, és nem bántam meg.
Amikor rám tör a kísérletezés és több mindent sütök, akkor amit lehet felszeletelve lefagyasztom. Ez a finomság is pont ilyen, remekül el van a fagyóban és bármikor kikaphatok egy szeletet.
Hozzávalók: 1 gyümölcs kenyér formához
- 2 tojás
- 2 puha banán
- 100 g kókusz liszt
- 25 g kávészem
- 20 g olvasztott kókusz zsír
- 20 g méz
- 1/2 kk őrölt vanília
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna+ 1 tk. citromlé
Egy nagy turmix gépbe/ blenderbe/ Thermomixbe beledobálom a hozzávalókat és magas fokozaton összeturmixolom. Ennyi volt, és már öntöm is a sütő papírral bélelt kenyér formába. Éppen volt beáztatott dióm, amit a kenyér után készültem kiszárítani a sütőben 50 fokon. Így hát 6 szemet belenyomtam a tészta felébe.
180 fokon 35 percig sütöttem és be kell vallanom véletlenül légkeverésre kapcsoltam. A vicces, hogy így lett pont tökéletes. :) :) Nem tudom milyen lett volna sima sütéssel, valószínűleg nőtt volna a sülési idő.
A végeredmény egy enyhén kávés, nagyon finom banán kenyér, de ne a klasszikra gondoljatok, inkább egy gyümölcs kenyérre A diós fele is nagyon jó lett, érdemes kipróbálni.
A reggeli vagy délutáni kávé mellé tökéletes.
Én egy picit több kávéra vágytam volna, ezért legközelebb többet teszek bele. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése