Magliszteket szinte már egyáltalán nem használok de a főző suli miatt mindig tartok itthon mindenfélét. Támadt egy ötletem, miszerint készítek egy egyszerű kekszet csupán mandula lisztből. Így a legegyszerűbb marcipános keksz hatást elérni. Érdekes beleharapni, mert egyszerre kekszes és marcipános élmény.
Természetesen csak mértékkel, mert a készen kapható mandula liszteket valószínűleg nem áztatták és szárították, bár az is igaz, hogy zsírtalanítják, amitől kevésbé problémásak az szervezet számára.
Hozzávalók:
- 80 g zsírtalanított mandula liszt
- 1 tojás
- 12 g tisztított vaj (ghí)
- csipet só
- 12 g eritrit
- csipet vanília
- csipet szódabikarbóna+ citromlé
Darabszámot azért nem írtam mert a vastagságától függ, kedvetek szerint. Ha jól emlékszem nekem 16 db kekszem lett, nem túl vékonyak.
Ettől függetlenül megtöltöttem őket házi mogyorókrémmel. :)
Töltelék nélkül is nagyon finomak egy finom kávé mellé.
Aki marcipán világra vágyik, mindenképpen próbálja ki! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése