Ismét a kókusztej készítése után megmaradt nedves kókusz húsból alkottam a sós reggelit.
Hozzávalók: 5 db-hoz
- 6 ek. nedves kókusz hús
- 1 tojás
- 1 ek. kendermag liszt
- 1/2 kk. Himalája só
Villával kikeverem a hozzávalókat és kacsa zsírral kikent, forró serpenyőbe kanalazok 5 kis kupacot. A kanál segítségével picit szétlapítom őket és hagyom megsülni. Pár perc elteltével megmozgatom a serpenyőt, mint mikor palacsintát sütök, és ha már maguktól mozognak a kupacok, akkor egy fa vagy szilikon lapáttal megfordítom. Ilyenkor még tudok rajta lapítani ha laposabban szeretném.
Könnyű de mégis szilárd állaga lesz. Szendvicset is tudok készíteni belőle, mintha 2 szelet kenyér lenne. Zsír, sonka, zöldségek, paleo sajt, paleo kőrözött, avokádókrém, házi kolbász, töpörtyűkrém stb..., mindezekkel tölthető, kenhető, de önmagában is felfalható.
Kevesen tudják, hogy a kendermag a legjobb növényi fehérje forrás, mert ez a csodálatos növény büszkélkedhet a legmagasabb fehérje tartalommal. Vegetáriánusoknak kifejezetten ajánlom, hiszen nekik fokozottan érdemes figyelniük a minőségi fehérje bevitelre. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése