2016. április 18., hétfő

Sós Pan Cake

Gyors reggeli finomság, amit előre is el tudok készíteni és napokig eláll a hűtőben. Amikor az utolsó pillanatig szeretek a puha ágyikóban lapítani, akkor igazán jól jön egy kész reggeli, amit csak kikapok a hűtőből. Én reggelire szinte mindig sósat kívánok, szökő évente tör rám az édes reggeli utáni vágy. Ilyenkor Kokhurtot eszem házi paleo müzlivel, vagy egy tartalmasabb paleo muffint. :)
Ismét a kókusztej készítése után megmaradt nedves kókusz húsból alkottam a sós reggelit.

Hozzávalók: 5 db-hoz
  • 6 ek. nedves kókusz hús
  • 1 tojás
  • 1 ek. kendermag liszt
  • 1/2 kk. Himalája só

Villával kikeverem a hozzávalókat és kacsa zsírral kikent, forró serpenyőbe kanalazok 5 kis kupacot. A kanál segítségével picit szétlapítom őket és hagyom megsülni. Pár perc elteltével megmozgatom a serpenyőt, mint mikor palacsintát sütök, és ha már maguktól mozognak a kupacok, akkor egy fa vagy szilikon lapáttal megfordítom. Ilyenkor még tudok rajta lapítani ha laposabban szeretném.
Könnyű de mégis szilárd állaga lesz. Szendvicset is tudok készíteni belőle, mintha 2 szelet kenyér lenne. Zsír, sonka, zöldségek, paleo sajt, paleo kőrözött, avokádókrém, házi kolbász, töpörtyűkrém  stb..., mindezekkel tölthető, kenhető, de önmagában is felfalható.
Kevesen tudják, hogy a kendermag a legjobb növényi fehérje forrás, mert ez a csodálatos növény büszkélkedhet a legmagasabb  fehérje tartalommal. Vegetáriánusoknak kifejezetten ajánlom, hiszen nekik fokozottan érdemes figyelniük a minőségi fehérje bevitelre. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése