Hozzávalók: 2 adaghoz
- 6 ek. nedves kókusz hús
- 1 tojás
- 1 ek.kakaó
- csipet vanília
- 1 ek. kókusz liszt
- csipet só
Villával egyszerűen kikeverem a hozzávalókat és zsírral kikent serpenyőbe kanalazom az egészet. A kanalammal laposra lenyomkodom és közepes hőfokon jól megpirítom az egyik oldalát. Nem baj, hogy törik a massza, mert úgyis az a cél, hogy darabos legyen. Pár perc elteltével, amikor már egy lapáttal alá tudok nyúlni, szabálytalan darabonként megfordítom. Ezután pont ugyanúgy csinálom, mint a hagyományos császármorzsát. Kedvem szerinti darabokra "töröm" szét a falapáttal és hagyom pirulni. Én szeretem ha ropogós, de mindenki döntse önmaga, mikor veszi le a főzőlapról.
Házi, cukormentes vadringló lekvárral ettem, de mézzel és más lekvárokkal is nagyon finom. Ebből a mennyiségből két adag lesz, ami ebéd után pont elég desszertnek. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése