2016. április 18., hétfő

Kakaós császármorzsa

Jól ismeritek már tőlem az újrahasznosítás fontosságát és a kreatív felhasználást. A kókusztej készítése során megmaradt nedves kókusz húsból még mindig nem tudom abba hagyni az ötletelést. A reggeli sós pan cake-et és a császár morzsát egyszerre készítettem, elfelezve a kókusz húst. Hihetetlen, hogy csak néhány összetevőt változtatok rajta és máris egészen más az ízhatás.

Hozzávalók: 2 adaghoz
  • 6 ek. nedves kókusz hús
  • 1 tojás
  • 1 ek.kakaó
  • csipet vanília
  • 1 ek. kókusz liszt
  • csipet só

Villával egyszerűen kikeverem a hozzávalókat és zsírral kikent serpenyőbe kanalazom az egészet. A kanalammal laposra lenyomkodom és közepes hőfokon jól megpirítom az egyik oldalát. Nem baj, hogy törik a massza, mert úgyis az a cél, hogy darabos legyen. Pár perc elteltével, amikor már egy lapáttal alá tudok nyúlni, szabálytalan darabonként megfordítom. Ezután pont ugyanúgy csinálom, mint a hagyományos császármorzsát. Kedvem szerinti darabokra "töröm" szét a falapáttal és hagyom pirulni. Én szeretem ha ropogós, de mindenki döntse önmaga, mikor veszi le a főzőlapról.
Házi, cukormentes vadringló lekvárral ettem, de mézzel és más lekvárokkal is nagyon finom. Ebből a mennyiségből két adag lesz, ami ebéd után pont elég desszertnek. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése