Ebből az alap tésztából készítettem már sokféle édességet, pl. a Timis kakaós csigát vagy édes papucsokat. Kíváncsi voltam milyen lenne ha sósan készíteném akár pizzás vagy más töltelékkel. A paradicsomot igyekszem korlátozni ezért most inkább egy zöldfűszeres-avokádós krémet használtam. Azért jegyezzétek meg, hogy úgy se felejtsétek el kipróbálni.
Szeretem ezt a tésztát, mert édesítés nélkül is jól nyújtható.
Hozzávalók: 1 rúd=25 db tekercs
- 150 g nedves kókusz hús
- 1 tojás
- 20 g kókusz liszt
- 20 g bambuszrost liszt
- 20 g mangalica zsír
- 6 g útifűmaghéj liszt
- 2 g Himalája só
- késhegynyi szódabikarbóna+1 kk.citromlé
A hozzávalókból tésztát gyúrok és hagyom pihenni, amíg elkészítem a krémet. Ez idő alatt a bambusz és az útifű megszívják magukat és jól összeáll a tészta.
Krém:
- 120 g avokádó (kb.1 nagy fele)
- 1 kk. citromlé
- késhegynyi őrölt fokhagyma és fehér bors
- 1/2 kk. Himalája só
- szárított vagy friss zöldfűszerek (bazsalikom, koriander, rozmaring, petrezselyem stb..)
- Aprítóban krémesre turmixolom a hozzávalókat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése