2015. november 17., kedd

Kesu vajas csokis keksz



Ragacsos, puha és nagyon hasonlít az amerikai kekszekre. Aki szereti az eredeti cookie-kat, szerintem imádni fogja. Vigyázat nagyon ragad!:)


Hozzávalók:
  • 200 g kesuvaj (200 g kesu dióból)
  • 1 tojás
  • 40 g eritrit
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 tk. citromlé
  • csipet só
  •  50 g csoki pasztilla (minden mentes) vagy apróra vágva
A kesudiót nagy teljesítményű aprítóval addig turmixolom, amíg krémes vaj nem lesz belőle. (Megjegyezném, hogy akkor tökéletes a magvak felhasználása ha előtte 12-24 órát áztatjuk és aszalóban vagy sütőben kis fokozaton kiszárítjuk. Így "bélfal barátabb lesz") Ha ez meg van a nehezén túl is vagyok! Hozzáadom a többi összetevőt és két teáskanál segítségével halmokat rakok a sütőpapíros tepsibe. Sokat segít ha a kanalakat minden gombóc előtt vízbe mártom. Jó távol rakom őket egymástól. 175-180 fokon 8-10 perc alatt tökéletesre sül. Hagyom teljesen kihűlni. Délutáni kávé mellé isteni finom!:)



Csupa csokisan is kipróbáltam úgy, hogy 20 g kakaót adtam hozzá. Picit szárazabb, és kekszesebb élmény.


.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése