2016. március 1., kedd

Kókuszos citrom csók

Ősidők óta készítem rendszeresen ezt a csodálatos keto desszertet. Azért szeretem, mert sokáig eláll és jó ha mindig van tartalékban a kekszes dobozban. Néha azért engem is elkap a nassolási vágy, ilyenkor jó elő kapni. Ha alaposan kiszárítom a sütőben, és légmentesen tárolom egy fémdobozban vagy porcelán sütis csuporban, akkor tényleg eláll a végtelenségig. :) Diéta idején is büntetlenül fogyasztható.


Hozzávalók:
  • 2 tojás fehérje
  • 2 ek. por eritrit (én néha még ezt is kihagyom)
  • csipet só
  • 1 kk. citromlé
  • pár csepp citrom olaj
  • 8 ek. kókusz reszelék

A tojás fehérjét a sóval félkeményre verem, majd hozzáadva az eritritet, citrom olajat, citromlevet kemény de krémes habbá dolgozom. Végül jó nagy mozdulatokkal hozzákeverem a kókusz reszeléket és sütőpapírra kis kupacokba rendezem.Kókusz függő is, hogy mennyire lesz sűrű a massza. Ha nagyon folyékonynak tűnik, bátran adjatok még hozzá. Darabszámot azért nem tudok írni, mert attól függ, hogy mekkora habcsókokat szeretnék.
175 fokos sütőben minimum 50-60 percig sütöm/szárítom. Nem használok légkeverést, mert nagyon hamar megbarnul a teteje.
Ez is egy olyan édesség, amit össze-visssza lehet variálni kedvünk szerint.
Például: kakaó-őrölt mandula-narancs olaj vagy kardamom-fahéj-darált dió és így tovább.
Vidám kísérletezgetést kívánok hozzá!:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése