Augusztusban már megmutattam, hogyan készítek sushi tekercseket 100% paleolit módon.
Ritkán szánom rá magam, mert néhány órás pepecseléssel jár, de az eredmény mindig megéri.
Minden alkalommal újra és újra szembesülök a japánok nyugodt filozófiájával. Ezeket az ételeket elkészíteni csak teljes nyugalommal és pontossággal lehet. Akaratlanul is kialakul a befelé figyelés, a lassú és precíz mozdulatoktól. Csodálatosan érzem magam mire elkészülök vele. Így igazán kellemes leülni és elfogyasztani. :)
A vasárnapi ebédünk, minimális eltérésekkel azonos az augusztusival.
Csupán azért osztom meg veletek, hogy ötletet adjak azoknak is, akik hozzám hasonlóan "vegyes" háztartásban élnek.
Szívvel-lélekkel készítem el férjemnek a hagyományos rizses sushikat, de mellette magamra is gondolok. Most nem volt itthon karfiolom, ezért azt találtam ki, hogy a Tamago (japán omlett) mellett rendhagyó paleo tekercseket készítek.A Tamago elkészítését szintén a fenti linken megtaláljátok.
Mi sem egyszerűbb annál, mint sült halakat (tilápia,lazac) és nyers lazacot, vajhalat tekerni alga lapokba. Néhol picit megvariáltam, hogy teljes legyen az ízkavalkád.
Például:
- 1 darab hal, 1 szelet avokádó, reszelt karalábé, savanyított gyömbér egymásra fektetve és betekerve egy levágott csík algába.
- 1 szelet Tamago, újhagyma, uborka, füstölt lazac egymáson és betekerve.
- Ilyen és ehhez hasonló kombinációkat i magatok is kitalálhattok.
Egy érdekességet azonban mindenképpen meg kell osztanom veletek. Egészen véletlenül fedeztem fel, hogy mivel tudnám helyettesíteni a savanyított gyömbért.
Normális esetben a gyömbérrel semmi gond ha sikerül a "yellow"-t vennem. Ebbe nem tesznek cukrot és színezéket, sem ötödik ízt így belefér a paleoba. Sajnos néha lehetetlen találni, ilyenkor jól jöhet az ötletem.
"Hamis" gyömbér |
Hagyományos sushi |
Hagyományos sushi |
Hagyományos sushi |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése