2016. február 22., hétfő

Évfordulós Paleo Sushi


Augusztusban már megmutattam, hogyan készítek sushi tekercseket 100% paleolit módon.
Ritkán szánom rá magam, mert néhány órás pepecseléssel jár, de az eredmény mindig megéri.
Minden alkalommal újra és újra szembesülök a japánok nyugodt filozófiájával. Ezeket az ételeket elkészíteni csak teljes nyugalommal és pontossággal lehet. Akaratlanul is kialakul a befelé figyelés, a lassú és precíz mozdulatoktól. Csodálatosan érzem magam mire elkészülök vele. Így igazán kellemes leülni és elfogyasztani. :)

A vasárnapi ebédünk, minimális eltérésekkel azonos az augusztusival.
Csupán azért osztom meg veletek, hogy ötletet adjak azoknak is, akik hozzám hasonlóan "vegyes" háztartásban élnek.
Szívvel-lélekkel készítem el férjemnek a hagyományos rizses sushikat, de mellette magamra is gondolok. Most nem volt itthon karfiolom, ezért azt találtam ki, hogy a Tamago (japán omlett) mellett rendhagyó paleo tekercseket készítek.A Tamago elkészítését szintén a fenti linken megtaláljátok.
Mi sem egyszerűbb annál, mint sült halakat (tilápia,lazac) és nyers lazacot, vajhalat tekerni alga lapokba. Néhol picit megvariáltam, hogy teljes legyen az ízkavalkád.
Például:
  • 1 darab hal, 1 szelet avokádó, reszelt karalábé, savanyított gyömbér egymásra fektetve és betekerve egy levágott csík algába.
  • 1 szelet Tamago, újhagyma, uborka, füstölt lazac egymáson és betekerve.
  • Ilyen és ehhez hasonló kombinációkat i magatok is kitalálhattok.

Egy érdekességet azonban mindenképpen meg kell osztanom veletek. Egészen véletlenül fedeztem fel, hogy mivel tudnám helyettesíteni a savanyított gyömbért.

Normális esetben a gyömbérrel semmi gond ha sikerül a "yellow"-t vennem. Ebbe nem tesznek cukrot és színezéket, sem ötödik ízt így belefér a paleoba. Sajnos néha lehetetlen találni, ilyenkor jól jöhet az ötletem.
"Hamis" gyömbér
Kedvenc limonádém ihletett meg. A vékony szeletekre vágott héj nélküli uborka, ami 2 napot ázott a gyömbéres-citromos limóban, teljesen azt az érzést adja, mintha savanyított gyömbért ennék. Próbáljátok ki!

Hagyományos sushi
Hagyományos sushi
Hagyományos sushi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése