Az első édes paleo "zabkásám" után kipróbáltam sósan is és nagyon különlegesre sikerült.
Olyan mint egy sűrű főzelék, mégis a zabkására emlékeztet, picit leves, picit rizottó beütéssel. Tudom, furcsán hangzik. :)
Hozzávalók: 1 főre
- 130 g karfiol rizs
- 2 dl víz vagy húsleves lé
- 1!2 kk. kurkuma
- 1!2 kk. Himalája só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál aprított újhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 tojás
A hozzávalókat a tojás kivételével 8-10 perc alatt megfőzöm. Lehúzom a tűzről, belekeverem a felvert tojást, majd kis fokozaton hagyom besűrűsödni. Fogyasztás előtt megszórom még friss petrezselyemmel, 2 ek. aprított töpörtyűvel és 1/4 kockákra vágott avokádóval.
Itt is igaz, hogy csak a fantázia szab neki határt. Lehet bele kolbászt, sonkák, sült húst, húsgolyót is tenni.
Jó étvágyat hozzá! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése