2016. január 1., péntek

Mákos tészta répa spagettiből

Karácsony után nálunk mindig maradnak töltelékek, így egészen biztos, hogy az év vége az újrahasznosításról szól. :) Gondolom mindenki számára ismerős, hogy a mélyhűtő már tele, így a maradék mákot is el kell használni. Én a mélyhűtéssel óvom meg a darált, olajos magvakat az avasodástól.Vagy legalább hűtőben tartással.



A répás savanyú káposzta után, most itt egy pofon egyszerű desszert egy finom leves vagy saláta után.





A képen látható módon spagettiket húzok a répából és kevés kókusz zsíron, 2-3 perc alatt megpirítom egy serpenyőben. Nem kell sokáig, nehogy szöttyös (túl puha) legyen. :) Nyersen is lehet, de bevallom én úgy csak nyáron szeretem.
A mákos még a serpenyőben rádobom és összeforgatom. Gyerekkoromban a nagymamám mindig megpirította egy vas serpenyőben a mákos tésztát, ezért így csinálom én is, mert a mák aromája jobban kijön. Ízlés és kedv szerint édesíthető eritrittel/xillittel, mézzel, házi lekvárral.
Hááát, nehéz abbahagyni!:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése