Hozzávalók: 5 nagy zsemléhez (kb.130 g /db)
- 480 g nedves kókusz hús
- 3 tojás fehérje
- 26 g útifűmaghéj liszt
- 20 g olíva olaj
- 16 g bambusz rost liszt
Kézzel összedolgozom a hozzávalókat, 5 részre osztom és zsemléket formázok belőlük. Én most lekentem 1 tojás sárgájával és megszórtam kömény maggal. 200 fokos sütőben 20 perc légkeverésen és 10 perc alsó-felső sütéssel megsütöttem. Ha nincs légkeveréses sütő, akkor 5 perccel tovább sülhet.
Mostanában igyekszem kevesebb szódabikarbónát használni, és ez a zsemle például egyáltalán nem is igényli.
A mai töltelékem pirított bacon, savanyú káposzta, saláta levelek, alga lap, mangalica zsírral megkenve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése