2015. november 10., kedd

Töltött gomba fejek



Szerencsére virul a gomba szezon és amikor sikerül óriási gombákat vennem, szeretem valamivel megtölteni. Tojás és bacon mindig van itthon, így most tényleg egy nagyon egyszerű receptet készítettem. Tulajdonképpen olyan , mint a cukkini vagy padlizsán, bármivel megtölthető.:)

Hozzávalók: 2 személyre
  • 6-8 nagy gomba fej
  • 2-3 tojás
  • aprított snidling, só, fűszer kömény
  • 4 ek. kockázott bacon
  • csipet parmezán a tetejére

A gombák spóráját kikaparom egy kanállal, hogy több hely legyen a tölteléknek és picit megsózom a mélyedéseket. A bacont serpenyőben megpirítom. Leveszem a tűzről és pici hűlés után hozzákeverem a többi összetevőt. A gombákat tepsibe ültetem, megtöltöm a tojásos keverékkel, picike parmezánt szórok rá és 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütöm. Aki eszik sajtot, megszórhatja laktózmentes vagy sima sajttal is. Mi most bazsalikom, retek salátával ettük, de zöldség pürékkel is nagyon finom.Vacsorára is tökéletes!:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése