2015. november 12., csütörtök

Szaftos lapocka sült répával


Amilyen egyszerű, olyan finom. Úgy gondolom nem kell mindig figurázni és varázsport dobálni, hogy valami jó ízűt együnk. Szeretem a hagyományos ízeket, és bizony egy finom, puha sült hús, ami már attól elporlad, hogy beleszúrom a villát...hmmm! 
Pontos receptet azért nem írok, mert ez egy olyan étel, amit nem csak egyszer szeretünk enni. Imádjuk a sülteket hidegen vacsorára, uborkával vagy csalamádéval.:)

Hozzávalók:
  •  1-1.5 kiló lapockát szoktam kettőnknek venni
  • 2 fej vörös hagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma 
  • só, bors, zöld fűszerek változatosan, amihez éppen kedvem van
  • Mangalica vagy liba zsír, esetleg olíva olaj
  • 6-8 szál sárgarépa

A husit feldarabolom kártya pakli méretű darabokra, a hagymákat megpucolom és felkarikázom. A répákat megpucolom de nem darabolom fel.:) A hús zsírosabb részeitől sem kell félni!
Az tepsi vagy üvegtál alját jól megkenem a zsírral, rádobom a hagymákat majd szépen elhelyezem rajta a husikat és a répákat. Befűszerezem és jól összeforgatom a tepsi tartalmát, hogy mindenből jusson mindenhova. Végül újra elrendezem szépen.:)
Alá öntök 1 dl vizet, letakarom alufóliával és 240 fokon légkeveréssel sütöm 1 órát. Amikor már puha, leveszem a fóliát, és légkeverés nélkül hagyom elpárologni a vizet alóla és picit megpirítom a tetejét.
Friss saláta leveleket és csalamádét aprítottam hozzá, így igazán egyszerű de nagyszerű volt az ebéd.:)
Ketogén paleolit étrendbe tökéletesen beleillik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése