Itt van az ősz, itt van újra. :) Körte minden mennyiségben!
Egyszerű kevert tészta az alapja, de egy kis koszorú formával azonnal látványossá tehetjük. A kapcsos torta formákhoz mostanában már adnak egy cserélhető koszorú formájú betétet, én is azt használtam.
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 50 g kókusz tejszín
- 40 g eritrit
- 50 g földimandula őrlemény
- 10 g útifűmaghéj liszt
- 15 g darált dió
- 10 g mandula liszt
- 1/2 kk. szódabikarbóna+1 tk. citromlé
- 1/2 tk. szárított, reszelt narancs héj ( Lecker-bio)
- 1-2 Alexander körte
A tojást a kókusz tejszínnel és az eririttel habosra keverem, majd beledolgozom a többi összetevőt is. Ennyi!:) Mivel fém formában sütöm, jó alaposan kikenem zsírral. 180 fokon elősütöm 5 percet, majd a körte cikkeket szépen és gyorsan elrendezem a koszorún. Visszadugom a sütőbe és 180 fokon további 20 percig sütöm.
Az elősütésre azért van szükség, mert a tészta picit híg és nem szeretném, hogy a gyümölcs lesüllyedjen az aljára. A körte pedig leveses és csak szétáztatná a tésztát a legalján.
Gyors és egyszerű vendégváró! Nehéz abbahagyni.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése