2015. november 14., szombat

Őszi körtés koszorú



Itt van az ősz, itt van újra. :) Körte minden mennyiségben!
Egyszerű kevert tészta az alapja, de egy kis koszorú formával azonnal látványossá tehetjük. A kapcsos torta formákhoz mostanában már adnak egy cserélhető koszorú formájú betétet, én is azt használtam.

Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 50 g kókusz tejszín
  • 40 g eritrit
  • 50 g földimandula őrlemény
  • 10 g útifűmaghéj liszt
  • 15 g darált dió
  • 10 g mandula liszt
  • 1/2 kk. szódabikarbóna+1 tk. citromlé
  • 1/2 tk. szárított, reszelt narancs héj ( Lecker-bio)
  • 1-2 Alexander körte

A tojást a kókusz tejszínnel és az eririttel habosra keverem, majd beledolgozom a többi összetevőt is. Ennyi!:) Mivel fém formában sütöm, jó alaposan kikenem zsírral. 180 fokon elősütöm 5 percet, majd a körte cikkeket szépen és gyorsan elrendezem a koszorún. Visszadugom a sütőbe és 180 fokon további 20 percig sütöm.
Az elősütésre azért van szükség, mert a tészta picit híg és nem szeretném, hogy a gyümölcs lesüllyedjen az aljára. A körte pedig leveses és csak szétáztatná a tésztát a legalján.
Gyors és egyszerű vendégváró! Nehéz abbahagyni.:)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése