Hozzávalók:
- 6 db felső comb
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 nagy szál friss rozmaring
- fekete himalája só
Sütés előtt |
Sütés után |
Fekete só |
Kala namak, vagy szikla só, finomítatlan ásványi só, közép Indiában bányásszák. Színe rózsaszínes szürkés, nem egészen fekete, Íze erősen kénes, a (zápuló) tojásra emlékeztet, olyannyira, hogy egyes ételekben tojást is lehet helyettesíteni vele. A tojás ízen túl enyhén füstös beütése is jól érezhető, amely segít az ételek ízét kiemelni. Ajánlott a magas vérnyomású emberek számára és a kevés sót fogyasztók és vegánok étrendjébe, mivel nem növeli a vér nátrium tartalmát, alkalmas még a szélszorulás és a gyomorégés megszüntetésére.
Étkezési felhasználás esetén célszerű mozsárban összetörni a sót.Én őrlőbe tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése