2015. október 18., vasárnap

Rozmaringos csirkecomb fekete sóval,sült almával


Hozzávalók:
  • 6 db felső comb
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy szál friss rozmaring
  • fekete himalája só
A hagymákat megpucolva karikákra vágva leteszem az üvegtálam aljára. A combokat megmosva, a fekete sóval megszórva ráültetem a hagyma ágyra és a bőrük alá eldugok egy rozmaring szál darabot. 240 fokon légkeveréssel, alufólia alatt 50 perc alatt megsütöm.Leveszem a fóliát, az alma szeleteket mellé eszem és további 10 percig pirítom a tetejét fólia nélkül. Ez idő alatt az alma is megpuhul de nem lesz plöttyedt.:) A rozmaring teszi igazán különlegessé. Nehogy kidobjátok, olyan mint egy zöld fűszer chips.:)
Sütés előtt
Sütés után
Fekete só
Étkezéshez vagy fürdéshez
Kala namak, vagy szikla só, finomítatlan ásványi só, közép Indiában bányásszák. Színe rózsaszínes szürkés, nem egészen fekete, Íze erősen kénes, a (zápuló) tojásra emlékeztet, olyannyira, hogy egyes ételekben tojást is lehet helyettesíteni vele. A tojás ízen túl enyhén füstös beütése is jól érezhető, amely segít az ételek ízét kiemelni. Ajánlott a magas vérnyomású emberek számára és a kevés sót fogyasztók és vegánok étrendjébe, mivel nem növeli a vér nátrium tartalmát, alkalmas még a szélszorulás és a gyomorégés megszüntetésére.
Étkezési felhasználás esetén célszerű mozsárban összetörni a sót.Én őrlőbe tettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése