Még találtam a piacon termelői jó, érett paradicsomot, ami igazán finom volt a reggelihez. Azthiszem ezzel vége is a paradicsom fogyasztásomnak júliusig, amíg újra terem itthon. Sebaj, annyi finom idény zöldség létezik.:)
Toast háromszögek |
Reggeli: Cukkinis toast szendvicsek
- 60 g víz
- 20 g szezám liszt
- 15 g kókusz liszt
- 5 g útifűmaghéj liszt
- csipet só, késhegynyi szódabikarbóna+1 kk. ecet
- 3 tk. olvadt kókusz zsír+ a sütő kikenéséhez
- tölteléknek vékony szelet cukkinik, sonka. (aki eszik sajtot, tehet bele azt is)
Tízórai: 4 db apró retek +4 szem házilag áztatott és pirított dió. Talán furcsának tűnik de érdemes együtt kipróbálni.
Ebéd: Zsályás sült lapocka párolt patiszonnal
Nagyon egyszerű a hús elkészítése. 1 kiló lapockát felszeleteltem, sóztam, borsoztam és hagymakarikákra fektetve tepsibe raktam. Én mangalica zsírt használtam, de lehet kókusz zsír, olíva olaj is. A kertben szedett nagy marék friss zsályát összetépkedve rádobtam és alufólia alatt légkeveréssel 1 óra alatt megsütöttem. Amikor már puha a hús, leveszem a fóliát és a saját levével meglocsolva picit megpirítom a tetejét.
A patiszont meghámoztam, feldaraboltam, lesóztam és őrölt köménnyel megszórtam.
Idő spórolás miatt én a hús félidejében betettem mellé a sütőbe, így nagyjából egyszerre lettek készen.
Imádom a tökféléket köménnyel, mert a semleges ízt, igazán különlegessé varázsolja. Nem utolsó sorban pedig segíti az emésztést.
Uzsonna: 2 db levendulás citromos keksz (korábbi bejegyzésben megtaláljátok a receptet.)
Vacsora: 2 tojásból gombás rántotta rengeteg friss bazsalikommal. A tegnapi pirított gombából félretettem picikét, és azt kevertem ma a tojásokhoz.
Fincsi volt!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése