2015. augusztus 3., hétfő

Klasszikus kókusz kocka




Néha igazán jól esik olyan süteményt enni , ami valóban olyan paleósan is, mint az eredeti. A kókusz kocka szerintem az egyik ilyen megtévesztésig hasonló édesség. Hiszen nem kell más hozzá csak egy jó piskóta recept, jó minőségű cukor mentes étcsokoládé és természetesen kókusz reszelék.

  Hozzávalók: 20x30-as tepsihez
  • 5 tojás
  • 1 ek. víz
  • 6 ek. eritrit
  • 6 ek. finomra őrölt mandula 
  • 1 kk. szódabikarbóna+1 tk. citromlé

A tojásokat ketté választom és a sárgákat 1 ek. vízzel és az eritrittel habosra keverem. Hozzá keverem a szódabikarbónát és a citrom levet. A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem és óvatosan összeforgatom a sárgás keverékkel, majd még óvatosabban a mandulával. Sütőpapíros tepsibe simítom és 12 perc alatt 180 fokon készre sütöm. Én mindig csinálok tűpróbát mielőtt kiveszem. Amikor kihűlt, felkockázom.
Azért nem érdemes nagyobb tepsibe tenni, mert így szép magas lesz és méltán nevezhetem kockának.:)

Máz:
  • 100g magas kakaó tartalmú cukor mentes étcsokoládé
  • 2 ek. kókusz zsír
Vízgőz fölött vagy mikróban összeolvasztom a zsírt a csokival. A piskóta kockákat villára szúrom és egyenként belemártom az olvasztott csokiba, majd a kókusz reszelékbe. Úgy helyezem el őket egy tálcán, hogy ne érjenek egymáshoz.Beteszem a hűtőbe és hagyom megdermedni a csokit. 
Trükkösen csak az elismerő szavak után szoktam megosztani a vendégekkel, hogy bizony ez is paleolit.:)
Próbáljátok ki, és meglátjátok észre sem veszik a különbséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése