2015. augusztus 20., csütörtök

Áfonyás kókusz kalács


Az friss áfonya utolsó leheletét kihasználva még készítettem egy finomságot. Picit olyan mintha vámpír süti lenne a lefolyó gyümölcstől de ettől szerintem csak még szebb.

Hozzávalók:
  • 380 g nedves kókusz hús (Kókusztej készítés után megmaradt, és nem akartam kiszárítani)
  • 2 tojás
  • 30 g útifűmaghéj liszt (kávédarálóban finomra őrölt útifűmaghéj is tökéletes) 
  • 50 g por eritrit
  • csipet vanília
  • 50 g / 5 ek. folyélony kókusz zsír
  • 30 g víz


Egyszerűen egy tálba szórom a hozzávalókat és kézzel összegyúrom.Egy szögletes gyümölcs kenyér formát kibélelek sütőpapírral és egy marék áfonyát szórok az aljába. Rányomkodom a tésztát és még a belsejébe is nyomkodok egy fél marék gyümölcsöt.5-10 percet hagyom állni, amíg a sütő bemelegszik, hogy az útifű megszívja magát. 200 fokon 10 percig sütöm, majd kiveszem és kiborítom egy tepsire, hogy így süssem még további 15 percig. Aki szeretné pirultabban, rákapcsolhatja a légkeverést.
Rugalmas és szaftos kalács a végeredmény. :)
Lehűtve házi vanília fagyival de önmagában is Isteni!


1 megjegyzés:

  1. Tömör, vagy levegős a tészta? Elképzelésem szerint kissé tömör lehet. Másnap is kellemes, nem szárad ki?
    Enikő

    VálaszTörlés