Hozzávalók 12 db-hoz:
- 450g nyers cékla reszelve
- 3 tojás
- 90 g puha kókusz zsír
- 90 g liszt (én 50 gesztenye és 40 házi kókusz lisztet használtam)
- 60 g darált dió
- 3 ek. kakópor
- 9 csapott ek. eritrit
- 1 kk. vanília őrlemény
- 1 kk.őrölt fahéj
- 1 kk.szódabikarbóna + 1 tk.citromlé
- csipet só
Úgy találtam ki az arányokat, hogy könnyen osztható legyen. Először én is csak a harmadát készítettem , 4db-ot, mert hiszen ki tudta milyen lesz majd.
Nem állítom, hogy olyan ,mint az eredeti brownie, mert nem . Természetes módon érezni a céklát benne, de aki szereti ezt a markáns zöldséget, imádni fogja, hogy ebben a sütiben éppen köszön csak vissza köszön.
Én olvasztottam a tetejére picike xillites csokit és ráültettem 2 dió szemet, mert így mutatósabb.
2 db pont elég reggelire a kávé mellé. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése